Noi măsuri luate de Guvern pentru creșterea natalității

0

România se confruntă în ultimii ani cu o scădere a natalității. Acest lucru a pus pe gânduri autoritățile române, care s-au gândit la tot felul de programe pentru încurajarea procreerii pentru cuplurile tinere. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat lansarea unui program în acest sens.

Este un proiect la care s-a lucrat îndelung. În pachetul „Sprijin pentru România” am avut acest obiectiv şi iată că prin hotărârea iniţiată la nivelul Guvernului reuşim să trecem, practic, acel demers birocratic prin care să reuşim asigurarea implementării acestei măsuri. Se discută foarte mult şi în spaţiul public despre această problemă deosebit de gravă a vremurilor actuale legată de scăderea natalităţii. Este o problemă pe care am asumat-o la nivel guvernamental şi am asumat-o în sensul în care o considerăm ca fiind răspunderea noastră să venim cu soluţii astfel încât să putem să asigurăm condiţiile necesare pentru ca cuplurile tinere, ca persoanele singure să poată să aibă acces către aceste facilităţi prin care să asigurăm creşterea natalităţii, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit dcnews.ro.

Printre aceste măsuri se numără facilitarea la fertilizarea în vitro pentru cuplurile care au probleme în a procrea pe cale naturală.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!