Marius Budăi, anunț important despre pensiile românilor

0

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că pensiile românilor vor fi majorate de la 1 ianuarie 2023. Totodată, acesta a vorbit și despre pragul de 9,4% din PIB pentru pensii, care este cuprins în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

În acest moment nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie, însă, pericolul vine ulterior în majorări ulterioare şi mai ales în rezolvarea inechităţilor din sistem, acolo unde avem nevoie de un impact bugetar. Însă ceea ce a venit acum scris, a venit scris de către nişte funcţionari din cadrul Comisiei Europene, care nu puteau scrie altfel pentru că acum discuţia politică finală nu este terminată, a afirmat Marius Budăi la Antena 3.

Ministrul Muncii a declarat că nu există în niciun PNRR al vreunui stat membru vreun paragraf care să interzică majorarea pensiilor până în 2050 ca la cel al românilor.

Nu există în niciun stat membru al Uniunii Europene aşa ceva şi nici într-un PNRR al unui stat membru aşa ceva. Există doar raportări din punct de vedere statistic, nu o plafonare la un anumit procent şi mai ales până când, pentru 50 de ani de acum încolo, a mai declarat ministrul Muncii.

Liderii Coalitiei au căzut de acord ca de la 1 ianuarie să crească punctul de pensie cu 12,5%,  iar două ori pe an să se acorde ajutoare sociale.

Astfel, vor fi acordați câte 1.000 de lei pentru cei care au pensie sub 1.500 lei, câte 800 de lei pentru cei cu pensie sub 2.000 și câte 600 de lei pentru cei cu pensie sub 3.000 de lei. De asemenea, cei care au pensii de handicap vor primi a treisprezecea pensie. În plus, pensionarii cu pensii de până la 1.700 de lei vor primi carduri sociale în valoare de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului 2023. De asemenea, se va acorda un sprijin de 1.400 de lei în două tranșe semestriale ca ajutor pentru energie pentru pensionarii cu pensii de până la 2.000 de lei, potrivit digi24.ro.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!