Nicușor Dan, pus să candideze ca să piardă și să tragă USR în jos?

0

Nicușor Dan a avut o campanie electorală destul de grea, după ce mai multe detalii legate de activitatea sa din trecut au ieșit la iveală și nu sunt tocmai roz. Cât sunt sau nu sunt acestea de adevărate urmează să decidă autoritățile statului. Venit ca un salvator pentru locuitorii din Capitală, candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Bucureștiului pare că se duce la fund.

Cum a apărut Nicușor Dan în peisajul politic?

Potrivit zvonurilor, Nicușor Dan nu este altceva decât creația oamenilor din serviciile secrete. În perioada anilor 2000, domnul Dan apare în spațiul public ca un luptător pentru salvarea Bucureștiului, a vestigiilor sale istorice, a naturii, a cetățenilor, în fruntea unui ONG, ”Asociația Salvați Bucureștiul”.

Astfel, au apărut sute de procese intentate de ONG-ul acestuia Primăriei Capitalei sau firmelor private de top din România. O chestiune care a intrigat, la momentul respectiv, a fost de unde avea Nicușor Dan bani pentru a susține toate aceste procese în instanță.

În anul 2012, acesta a primit sume considerabile de bani de la firma de advertising Papaya, condusă de Robert Tiderle și niște donații de vreo 50.000 de euro de la binevoitori. Lupta cu clasa politică și sistemul a prins la populație, iar în 2015 Nicușor Dan își înființează propriul partid.

În februarie 2015, la scurt timp după ce Iohannis ajunge președinte, cu marele sprijin al lui Florian Coldea, bossul SRI, CCR dă cîștig de cauză unui partid de sertar și decide că o formațiune politică se poate face cu doar 3 membri. Drum deschis lui Nicușor să facă din ONG-ul lui partid local, Uniunea Salvați Bucureștiul, după ce dăduse asigurări publice că numele acestuia nu va conține numele capitalei, scriu cei de la inpolitics.ro.

Perioada este una complicată, iar Nicușor Dan intră în conflict surprinzător cu cei de la PNL, fiindcă nu reușesc să aibă un candidat comun la Primăria Capitalei.

Nicuşoare, încearcă să ataci PSD-ul, nu-ţi va cădea limba, cel mult ceva sprijin! Schimbă-ţi firea, spunea la vremea respectivă Cătălin Predoiu, liderul PNL București.

Nicușor Dan este văzut tot mai bine de populație și decide transformarea salvării Bucureștiului în salvarea României. Că a hotărât el sau altcineva, nu vom știi niciodată.

Surprinzător sau nu, USR intră în noul Parlament și are următorul scop declarat chiar de Nicușor Dan: ”Vrem ca guvernul să depindă de mandatele din Parlament ale USR, să impunem lucrurile pentru care am luptat și să fim o sperietoare că, dacă nu îndeplinește programul, poate pierde mandatul. Nu vrem funcții sau să formăm o majoritate în care se negociază funcții, vrem să influențăm guvernarea”.

Atitudinea lui Nicușor Dan se transformă ușor și nu mai este preocupat de îmbunătățirea legislației în privința construcțiilor, de salvarea parcurilor, de prezervarea mediului ori a clădirilor de patrimoniu, de sistematizarea marilor orașe, ci are un singur scop lupta anticorupție.

Ulterior, USR a crescut mult în sondaje, iar președintele Klaus Iohannis a fost deranjat că ia fața PNL-ului în lupta cu PSD-ul. Astfel, potrivit zvonurilor, s-a luat decizia ca noul partid înființat să fie controlat.

Cu alte cuvinte, se poate spune că Nicușor Dan candidează la Primăria Capitalei pentru a pierde și a trage în jos USR-ul la alegerile parlamentare din iarnă.

O vorbă din popor spune tot adevărul: Dar țăranul de ce a dus gloaba la târg știind că nu o cumpără nici naiba? Ca să o facă de râs.

Ultimul sondaj IRSOP arată cum stau candidații înainte de votul oamenilor.

Gabriela Firea 42%
Nicuşor Dan 35%
Traian Băsescu 15%
Călin Popescu-Tăriceanu 3%
Alţii 5%

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!