Live – Alegeri locale 2020

0

Update ora 21:00 Până la ora 21.00, la închiderea urnelor, au votat la alegerile locale, la nivel național, un număr total de 8.417.300 de alegători, prezența la urne fiind de 46%, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC). Primăria Capitalei a fost câștigată de Nicușor Dan. Datele oficiale le vom prezenta mâine.


Update ora 16:00 Până la ora 16.00 au votat la alegerile locale, la nivel național, un număr total de 5.662.054 de alegători, prezența fiind de 30,94%, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC).


Update ora 13:00 Prezența la vot a ajuns la 20,6%. Până la această oră au fost la vot 3,6 milioane de alegători.


Update ora 10:00 Până acum președintele României, Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban au votat. De asemenea, Nicușor Dan, Gabriela Firea, Marcel Ciolacu și Traian Băsescu au pus ștampila la alegerile locale. Până la ora 10.00 au votat la alegerile locale din 2020, la nivel național, un număr de 1.453.003 alegători, prezența la urne fiind de 7,64%, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central.

Klaus Iohannis: Astăzi ne alegem primarii, consilierii locali, conducerile județelor. Întotdeauna când sunt alegeri este foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru, iar astăzi, când alegem pe cei care conduc comunitățile în care trăim e foarte important să ne uităm bine la candidați și să îi alegem pe aceia care pot face ceva pentru comunitatea în care trăim fiindcă, până la urmă, de ei depinde felul în care arată spitalul, cum arată și cum funcționează școala, dacă drumurile sunt întreținute, dacă parcurile sunt bine întreținute, dacă traficul este dirijat așa cum trebuie, deci vă invit pe toți: mergeți la vot.

Ludovic Orban: De votul fiecăruia depinde cât de bine va fi administrată comunitatea locală. Dezinfecția la mâini s-a făcut de două ori, au fost mai catolici decât Papa, puteau lăsa mai mulți să voteze când am votat eu. Oamenii ar trebui să urmărească cum e procesul, se poate vota pe parcursul întregii zilei. Am luat legătura cu președintele AEP să aibă grijă să fluidizeze votul. Durata de așteptare să fie cât mai mică. De votul fiecăruia depinde cât de bine va fi administrată comunitatea locală.

Nicușor Dan: Aștept de mult votul ăsta, am votat cu sete. Am votat ca să scoatem din Primăria Capitalei o caracatiță de interese, de neamuri, de cumetri, de nași, de fini, de prieteni de prieteni care au ținut în subdezvoltare orașul. Nu au fost în stare de rezolve apa caldă, nu mai vorbesc de trafic și poluare.

Gabriela Firea: Am votat dis-de-dimineață. Mă bucur că am ajuns și de această dată să fiu primul votant din această secție. Am votat cu gândul la toți copiii din București, la toți tinerii, la toți adulții și la bunicii noștri. E adevărat, ne dorim cu toții investiții în infrastructură, combaterea poluării, investiții foarte mari în toate spitalele, în școli, dar cei mai importanți sunt oamenii și oamenii trebuie să fie pe primul loc.

Traian Băsescu: Am votat, cred că bucureştenii vor reuşi să dea vot util pentru ei. Deocamdată, televiziunile i-au sfătuit să dea un vot util pentru partide. Eu îi sfătuiesc să dea un vot util pentru ei, să aleagă pe cel care poate schimba lucrurile în Bucureşti. Le doresc o zi bună bucureştenilor.

Marcel Ciolacu: Sunt ferm convins că și bucureștenii, astăzi, vor alege continuitatea și oamenii care le-au fost alături în această perioadă dificilă și vor vota cu oamenii care au realizări și care nu fac promisiuni. Cred că perioada umilinței față de medici, profesori, copii, părinți și bunici astăzi să ia sfârșit în România”, a spus Marcel Ciolacu, după ce a votat, în fața secției de votare. El a spus că organizarea în secția de votare a fost „impecabilă”.


Știrea inițială

După o perioadă plină de incertitudine, în care pandemia de coronavirus a schimbat lumea așa cum o știam, a venit și ziua alegerilor locale. Cetățenii își votează reprezentanții locali pentru următorii 4 ani.

A fost o campanie electorală unică, atipică, unde cuvântul de ordine a fost distanțarea socială. Cu toate acestea candidați la primăriile locale și consiliile județene au reușit să își prezinte programele cu care au încercat să își atragă votul cetățenilor.

Sondajele au arătat tot felul de rezultate, însă până la urmă votul va fi secret și va arăta la final ce își dorește populația.

Site-ul agentul.ro vă va arăta pe parcursul zilei cum decurg rezultatele în marile orașe ale țării și în București.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!