Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu pleacă în Coreea de Sud

0

Premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, vor merge împreună, înainte de Crăciun, într-o vizită oficială în Coreea de Sud. Aceștia vor fi însoțiți de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul Economiei, Florin Spătaru și ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Vizita are scopul de a întări relațiile dintre cele două țări în domeniul cooperării economice, cu accent pe zona de energie, investiții, educație și industria de apărare.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă va avea o întrevedere cu omologul său sud-coreean, Han Duck-soo, împreună cu ceilalți membri ai celor două delegații, cu președintele Adunării Naționale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo, va participa la o masă rotundă de afaceri România-Republica Coreea, unde va susține o alocuțiune.

De asemenea, agenda include o vizită în portul Busan, unde delegația română va avea o întrevedere cu Kang Joon-suk, președintele Autorității Portului Busan, o întâlnire cu reprezentanții comunității românești din Republica Coreea. În cadrul deplasării în Republica Coreea, prim-ministrul României va vizita compania Hanwha Aerospace, producător de soluții de apărare, compania Hyundai Rotem, specializată în producția de material rulant, echipamente militare și inginerie de instalații, și va merge în zona demilitarizată Paju, de la granița cu Republica Populară Democrată Coreeană, se arată în comunicatul Guvernului.

Foto: g4media.ro

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!