Nicolae Ciucă a anunțat ce se va întâmpla în România în perioada următoare

0

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că vor fi adoptate mai multe măsuri pentru a îndeplini condițiile din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Printre acestea se numără și modificarea pensiilor speciale, proiect care va fi trimis în Parlament.

Cred că este, de asemenea, important să subliniem că în şedinţă vom avea o serie întreagă de decizii care vizează îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din PNRR. Vom adopta inclusiv legea de modificare a pensiilor speciale, a spus premierul.

Din 1 ianuarie 2023 nu va mai fi prelungită compensarea cu 50 de bani la la prețul carburanților. Decizia a fost luată ca urmare a faptului că prețul barilului de petrol a scăzut pe piețele internaționale și inclusiv la benzinăriile din România.

Trebuie să anunțăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcționa, în schimb este doar o decizie de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca în măsura în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare la nivelul cetățenilor să o aplicăm din nou, a adăugat Nicolae Ciucă.

Din păcate, țara noastră a ratat intrarea în spațiul Schengen, însă premierul a anunțat că până la urmă acest obiectiv va fi atins mai devreme sau mai târziu.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!