Marcel Vela, apel către cetățenii din străinătate să nu revină în țară

0

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut o vizită la vama Nădlac pentru a verifica situația camioanelor cu marfă. De asemenea, acesta a verificat cum sunt cercetate autoturismele și a făcut un apel la cetățenii români din străinătate să nu revină acasă de Paște.

Pentru noi a fost prioritar tranzitul de marfă. Există acest culoar la intrarea spre România și ieșire spre Bulgaria. În această idee am dori să limităm cât mai mult timpul de așteptare la intrarea în țară. Am creat unele facilități pentru șoferii de pe trailere și tiruri care aduc marfă în România. Am împărțit tot ce întră în România în zona de autoturisme pe Nădlac 1 și zona de camioane pe autostrada Nădlac. Dacă există probleme pe Nădlac 1 o să găsim soluțîi să bifurcăm traficul și acolo, să facilităm și intrarea în țară. Suntem preocupați să fie o fluență mult mai bună pe tot tranzitul de la frontieră de vest, a declarat Marcel Vela.

Șeful de la Interne speră ca cetățenii români din străinătate să renunțe la gândul de a reveni în țară de sărbători, fiindcă vor intra direct în carantină.

Eu am făcut un apel prietenilor din diaspora. În acest an e mai bine să facă Paștele acolo unde sunt. Nepotul meu e în Elveția și rămâne acolo. Nu este o bravură, nu e o măsură care să jignească sau să deranjeze. Fac apel la toți compatrioții din diaspora să înțeleagă că inclusiv pentru ei e mai bine așa, pentru că circulând pe un drum lung, întrând în contact cu alte persoane infectate, în această ipoteză nefericită ajunge acasă și ii infectează pe cei dragi. Nu e nicio fericire să vii din Austria să faci Paștele acasă, căci s-ar putea intr-o benzinărie dintr-o țară intermediară de pe drum să te îmbolnăvești, a spus Marcel Vela.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!