Marcel Vela a anunțat că a declasificat dosarul 10 august

0

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat că a declasificat raportul privind incidentele din data de 10 august. PSD împreună cu Carmen Dan a decis ca acest raport să fie clasificat pentru a nu se afla cine a dat ordin ca jandarmii să bată protestatarii. Documentul nu poate fi însă făcut public, fiind mijloc de probă în dosarul penal în curs.

Comisia constituită prin ordinul ministrului a lucrat pentru a analiza opotunitatea și tot ceea ce ține de procedura de declasificare a raportului referitor la 10 august, clasificat la vremea respectivă de conducerea ministerului.

Azi am primit ultimul aviz de la toate instituțiile. În consecință, comisia a decis declasificarea raportului. Așadar, în această zi, raportul este declasificat. Informarea cu privire la evenimentele din 10 august este declasificată, MAI a decis conform legii această declasificare.

Tot astăzi am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde există un dosar penal legat de evenimentele din 10 august 2018. DIICOT ne-a comunicat că ia act de acest raport declasificat, care poate fi folosit acum în anchetă penală, a declarat Marcel Vela.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!