Marcel Ciolacu vrea creșterea pensiilor diferențiat

0

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că vrea o creștere diferențiată a pensiilor pentru a fi echitate socială. Cu alte cuvinte, cei care au pensia mai mică să primească un procent mai mare, iar cei care au o pensie mare să beneficieze de o creștere mai mică.

Eu am vrut o discuţie mai amplă, mai aşezată şi mai profesionistă. Am rămas la nivelul discuţiei de procente: 15, 16, 10. Eu reprezint un partid social democrat. Îmi cer scuze, am altă abordare. Nu pot accepta ca o pensie de 1.800 de lei să se mărească cu 270 de lei şi o pensie de 18.000 de lei să se mărească cu 2.700 de lei. Mai exact, de zece ori faţă de cel cu pensia de 1.800 de lei. Stabilim anvelopa şi venim şi avem grijă ca toată lumea să treacă de această perioadă complicată fără eforturi foarte mari, a spus Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

Liderul social-democrat vrea o variantă ca pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, în aceste timpuri de criză economică.

E foarte simplu să facem ca pe timpul lui Ceauşescu, un pauşal, şi să punem pe toată lumea la egalitate. Nu este corect. Eu merg pe doctrina pe care o reprezintă PSD. Eu am o obligaţie ca lider al PSD să am grijă de cei cu venituri, de exemplu, sub 4.000 de lei. Cu toţii trebuie să trecem această perioadă complicată. Se numeşte echitate socială, a adăugat Ciolacu, potrivit sursei citată mai sus.

 

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!