Ludovic Orban nu mai este sigur că vor fi alegeri anticipate

0

Partidul Social Democrat a decis să nu participe la învestirea Guvernului Ludovic Orban 2 pentru a nu fi cvorum. Social-democrații s-au sucit și au spus că nu mai vor alegeri anticipate, ci vor alegeri la termen.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că nu se poate renunța la alegerile parlamentare anticipate, fiindcă actuala criză politică trebuie rezolvată de popor.

După părerea mea, vor fi alegeri anticipate, nu putem să renunţăm la un obiectiv fundamental pentru România. Chiar faptul că Parlamentul respinge pe bandă rulantă acte normative adoptate de Guvernul pe care îl conduc, acte normative care aduc lucruri bune pentru oameni, este un argument în plus pentru dizolvarea Parlamentului şi pentru organizarea de alegeri anticipate, a spus Ludovic Orban.

Pe 24 februarie Guvernul Orban 2 se va prezenta în Parlament pentru votul de învestitură, dar PSD a anunțat că parlamentarii social-democrați nu vor vota.

Decízia PSD este că luni parlamentarii vor fi prezenți la grupurile parlamentare și nu vom participa la votul de învestire a Guvernului Orban.

Așteptăm răspunsul CCR, dacă este constituțională, dacă premierul demis poate fi desemnat din nou. În ceea ce privește OUG privind alegerile anticipate, dar și anumite modificări de fond ale democrației.

Colegii mei au considerat că este inadmisibil să vii cu această OUG și fac referire la votul în orice circumscripție. Sunt ferm convins că vom avea discuții și cu alte paritde, PSD este în opoziție, cu privire la abordarea modificărilor din această OUG.

Am discutat și despre Congres. Am stabilit data de 29 februarie, dar luni, în BPN, vom lua o ultimă decizie dacă vom avea Congres pe 20 februarie sau 7 martie. Decizia a fost clară. Vom merge pe candidaturi. Am stabilit anumite modificări statutare, cum este lărgirea CEx și modificarea numelui CEx, intrarea de drept a organizațiilor cu cele mai mari scoruri în BPN.

Am luat decizia de a nu avea niciun candidat care are o hotărâre definitivă a unei instanțe, indiferent că e vorba despre locale sau parlamentare, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!