Klaus Iohannis a semnat numirea noilor procurori șefi

0

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretele de numire pentru procurorii șefi propuși de ministrul Justiției, Cătălin Predoiu. Așadar, începând de astăzi Parchetul General, DNA și DIICOT din țară au șefi.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 20 februarie a.c., următoarele decrete:
• Decret pentru numirea în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a doamnei Gabriela Scutea, pe o perioadă de 3 ani;
• Decret pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție a domnului Crin-Nicu Bologa, pe o perioadă de 3 ani;
• Decret pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a doamnei Elena-Giorgiana Hosu, pe o perioadă de 3 ani, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Ce spunea Cătălin Predoiu despre noile numiri

În urma interviurilor Cătălin Predoiu a desemnat trei candidați pentru cele trei parchete din țară.

Pentru funcţia de procuror general – Gabriela Scutea. Reamintim că pentru șefia Parchetului General au participat următorii candidați: Ionel Corbu, Florin-Daniel Căşuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu – Marian Drilea – Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Săndel Vasilache, Răzvan Horaţiu Radu.

Pentru funcţia de şef DIICOT – Elena – Giorgiana Hosu. Candidații înscriși pentru șefia DIICOT au fost: Teodor Niţă, Ioana Bogdana Albani, Elena- Giorgiana Hosu, Viorel Badea, Daniel Horodniceanu.

Pentru funcţia de şef al DNA – Crin – Nicu Bologa. Pentru funcția de șef al Direcției Naționale Anticorupție au fost înscriși următorii candidați: Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu, Nistor Călin.

Reparaţi vulnerabilităţile identificate, mobilizaţi procurorii, relansaţi combaterea energică şi eficientă a tuturor formelor de infracţionalitate! Libertatea şi siguranţa cetăţenilor sunt valori esenţiale. MJ vă va fi partener în aceşti parametri, a afirmat Cătălin Predoiu.

Ministrul Justiției spunea că noii șefi de parchete trebuie să rezolve problemele din sistem.

Respect pentru toți candidații!

Au demonstrat profesionalism și valoare atât la interviu cât și la lucrările scrise. Parchetele și justiția au nevoie în continuare de ei în prima linie, dincolo de rezultatul selecției. Sper ca cei care nu vor fi propuși pentru numire, să nu uite cele de mai sus.

Acum, după ce s-a lămurit că toți își cunosc meseria de procuror și au vocația de lider, urmează, mai întâi, deliberarea cu privire la ce tip de lider este nevoie, în funcție de ceea ce s-a întâmplat, bine sau rău, în ultimii 10-15 ani în Ministerul Public și ceea ce este de făcut în următorii 3 ani și mai bine în Ministerul Public.

Refacerea și modernizarea Ministerului Public vor cuprinde un ciclu mult mai lung decât următorii 3 ani și fiecare etapă va avea cerințele și provocările ei.

Voi revedea dosarele de candidatură, în special, acum, proiectele de management, voi revizita notițele de interviu și de discuții cu membrii comisiei. Apoi, voi lua o decizie, în termenul fixat, spunea Cătălin Predoiu.

 

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!