Ludovic Orban face praf Curtea Constituțională a României

0

Premierul Ludovic Orban a vorbit după decizia CCR și a acuzat PSD-ul de criza politică în care se află țara. Totodată, șeful Executivului a evidențiat cum majoritatea hotărârilor venite de la Curtea Constituțională a României favorizează social-democraţii.

De o vreme încoace, orice sesizare a fost tratată partizan de CCR, dându-se dreptate PSD. Atât pe vremea în care Dragnea era președintele Camerei Deputaților, cât și astăzi. Nu putem să nu constatăm un partizanat evident în favoarea PSD.

Nu pot să înțeleg pe ce text constituțional se bazează această decizie. CCR se contrazice – invocă o decizie CCR privitoare la un proiect de revizuire a Constituției din 2014, uitând că în 2018 a statuat faptul ca acele pronunțări ale CCR privitoare la inițiative de revizuire care nu au fost adoptate nu pot face parte din jurisprudența CCR.

E clar că deciziile CCR afectează atribuțiile constituționale ale președintelui României. Președintele României este persoana publică cu cea mai mare legitimitate. Președintele României a fost ales cu majoritate de două treimi. Ca un fir roșu, de câțiva ani, CCR, prin deciziile pe care le ia, afectează atribuțiile constituționale ale președintelui. 

Voința cetățeanului nu poate să fie înfrântă. Oamenii vor veni să voteze și sunt convins că cetățenii care s-au săturat de PSD și de modul în care încearcă să feudeze PSD instituțiile statului vor vota. Cu siguranță sunt șanse să ajungem la alegeri anticipate.

Propunerea de premier a PNL e cunoscută. Știți că decizia Consiliului Național care a fost luată. Primul gând care îmi trece este să declar public că vreau să formez majoritate parlamentară și voi încerca să formez majoritate parlamentară. Decizia de desemnare e la președintele României. Sunt convins că președintele va lua cea mai bună decizie. Conducerea PNL e pregătită pentru orice situație, a spus Ludovic Orban.

Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit că decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l numi pe Ludovic Orban premier după ce a fost demis de Parlament este neconstituțională.

CCR a admis sesizarea formulată de Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, și Titus Corlățean, președinte interimar al Senatului.

Hotărârea a fost luată cu o majoritate de 7 la 2. Drept urmare Klaus Iohannis trebuie să desemneze un alt candidat pentru funcţia de premier.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!