LIVE / Guvernul Viorica Dăncilă a cazut

1

UPDATE 14:30 Moțiunea de cenzură a trecut. Guvernul Viorica Dăncilă a fost demis. Au fost 238 de voturi pentru căderea Executivului. Opoziția urmează să vină cu un nou cabinet și un nou premier.


UPDATE 13:00 Se votează moțiunea de cenzură. Toți oamenii premierului supraveghează votul.


UPDATE 12:20 Viorica Dăncilă: Păstrați ura pentru cineva care a făcut studiile la Moscova și vorbește pe cuvintele de acolo. INS a reconfirmat creșterea de 4.4 % a economiei în al doilea trimestru. Asta spune multe. (…) Anumite orbrăznicii, etichete, cred că nu merită atenție. Asta arată modul de a fi a ficăruia dintre noi.

Doamna Turcan, amenințarea cu dosare penale la care ați făcut referire. Nu mi-a permite să fac niciodată acest lucru. Ar însemna să fac ce a făcut liderul PNL, dosar penal pentru înaltă trădare. Am văzut că vorbiți de rezultatul alegerilor europarlamentare, dacă în 2016 când PSD a obținut un scor extrem de mare Iohannis și-ar fi dat demisia pentru că PNL a pierdut.

Domnule Ponta, o să am puterea să fiu mai bărbat decât dumneacvoastă și să stau în pioarce când acet partid trece prin criză nu o să ămi dai demisia pe Facebook din permieru pe Facebook.

Măsura obrazniciei la dumnevoastră nu are limită. Aveți respect pentru o femeie, dacă nu aveți respect pentru primul ministru.


UPDATE 11:50 Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu: Dragă Viorica, nu aveam nici cea mai mică intenție să iau cuvântul, am fost parteneri doi ani și jumătate. Dacă m-aș fi apucat eu să dau din casă, fii convinsă că aveam argumente de zece ori mai tari decât au cei de la PNL sau de la USR. Ai ținut un discurs în care în care m-ai atacat în mod neelegant. Mă așteptam la altceva de la o persoană care a petrecut nouă ani la Bruxelles. (…) Toate jocurile pe care le-ați făcut de racolare a unor membri ALDE, a unor parlamentari, ăsta este stilul dvs? Îmi pare foarte rău! Ăsta este un stil de lumea a treia și eu cred care credeam că România merge către Vest și nu către Est. În fine, aveți astăzi ocazia dna Dăncilă să rămâneți în istorie ca prima femeie prim-ministru și să ieșiți onorabil din scenă sau aveți varianta ca oamenii să-și aducă aminte de dvs care este ținut ostatic la Palatul Victoria. Dragă Viorica, dacă este adevărat că ești ținută ostatică împotriva voinței tale atunci poți să nu spui nimic, dar clipești de două ori și noi am înțeles și te eliberăm. Există viață și după ce nu mai ești prim-ministru.

UPDATE 11:40 Liderul USR, Dan Barna: Guvernul Dăncilă trebuie demis și nu cred că e cineva care nu înțelege asta. Se deschide astfel calea spre alegeri anticipate și ieșirea cu adevărat din criză. Componența acestui Parlament nu mai reflectă voința poporului. Realizarea unei majorități care să asigure funcționarea normală e imposibilă. Cum să fie funcțională o majoritate cu șase partide. Avem nevoie de o reformă majoră a statului astăzi, nu peste cinci ani. Doar anul trecut 230.000 de români s-au mutat cu totul din țară. Am început ziua cu acel sentiment pe care sper că l-au trăit toți în dimineața bacalaureatului. Azi, Parlamentul României dă bacalaureatul în fața cetățenilor. Astăzi avem șansa să trecem acel examen și toată România este cu ochii pe noi. Dna prim-ministrul, dvs știți care este poziția USR în ceea ce vă privește. Nominalizarea dvs a fost o greșeală. Nu v-am susținut nici atunci, nu o vom face nici astăzi și nu cred că este vreo surpriză. (…) Conduceți unul din cele mai incompetente guverne din ultimii 30 de ani. De fapt, am și pariat că acesta este cel mai incompetent guvern pe care l-a avut România după revoluție. (…) Este totuși un lucru bun pe care l-ați făcut, nu pentru că ați crezut în el, ci de frica consecințelor…acela că nu l-ați scăpat pe Liviu Dragnea de pușcărie, atunci când puteați să o faceți. În rest, nimic.


UPDATE 11:30 Liderul ProRomânia, Victor Ponta: Ne aflăm în fața unei moțiuni foarte ciudate, vă spune un parlamentar la al patrulea mandat. Ce facem în viitor cu țara? Nu trebuie să vorbim de chestiuni personale. Dna Dăncilă este supărată că ieri m-au sunat toți consilierii domniei sale să ne vedem să vorbim despre moțiune. Dacă te superi că te refuză un bărbat, nu e normal să o spuneți la microfon. Tot ne spune doamna Dăncilă de cum s-au tăiat pensii și salarii. Din câte știu, salariul său de europarlamentar, în 2010, nu i l-a tăiat nimeni. Doamna Dăncilă vorbește de ceva ce nu știe, e deja tautologic, ca să vă dau de lucru să căutați pe Google. De-asta am folosit termenul. Vorbim despre un guvern care nu mai există și orice ar face azi mâine își încetează activutateav. Eu zic să o încetăm de zi, boală lungă, moarte sigură. Pentru faptul că în noiembrie 2016 nu am rămas la guvernare nu am pierdut alegerile. Astăzi mai stați o lună la guvernare ca să pierdeți următoarele zece runde de alegeri.

Doamna Dăncilă mi-a spus că în septembrie vine în Parlament cu un Guvern nou. Am uitat să întreb în ce an, că mereu cu doamna Dăncilă e problemă cu cifrele. O să ajungem ca în 2009 când nu am avut guvern și apoi s-au tăiat.

Nu am auzit niciodată ca un prim- ministru să sune 100 de parlamentari să le spună că vor fi minișitri. Mâine va trebui să facă o minune, ca în Biblie cu peștii și pâinile. Apostolul Mihai vă va jura că doamna Dăncilă e o rudă din Viedele a lui Iisus și poate face o minune.


UPDATE 11:10 Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan: Cred că este ultima dată când mă adresez unui premier nelegitim care a călcat în picioare așteptările unei țări întregi, de a merge și mai mult spre Europa și nu de a reveni la fărădelegea din anii tranziției.

Cred că este ultima dată când un prim-ministru fără legitimitate își amenință colegii de partid cu deschiderea de dosare penale, în stilul consacrat de Liviu Dragnea. Astăzi, cei amenințați au șansa să scape din captivitatea creată de cea care a fost, la rândul ei, captiva unui condamnat penal.

Din păcate, sub incompetența acestei guvernări fărădelegea face legea! Clanurile interlope fac ravagii pe străzile României, sfidând Poliția. Iar mii de recidiviști eliberați de dumneavoastră și de dl. Iordache seamănă teroare în satele și orașele României.

Dumneavoastră și anturajul ați ajuns în situația dezonorantă de a fi o echipă de uzurpatori. Erați obligați ca odată cu schimbarea structurii guvernului să cereți votul Parlamentului. Nu ați făcut-o, încercând efectiv să fugiți, inclusiv prin plecări în străinătate, de o obligație constituțională. În momentul de față, de facto și de jure, nu mai sunteți premierul României ci o persoană particulară care ocupă abuziv înalta demnitate de la Palatul Victoria!

Stimați colegi,

Această moțiune de cenzură este șansa de a reveni în țară la o normalitate de tip european, de a restabili ordinea legală și constituțională la vârful statului. Moțiunea echivalează cu un mandat de aducere în fața Parlamentului pentru un guvern care refuză să respecte legea! Guvernarea Dăncilă este în momentul de față ruptă total de români și respinsă de ei la alegerile și referendumul din 26 mai.

Izolată internațional, este o guvernare părăsită de propria majoritate. V-ați încuiat în Palatul Victoria și faceți trei lucruri grave: mințiți și dezinformați, întrețineți mecanismul economic al fraudei de încredere de la alegerile trecute, folosiți banii publici în interes personal și politic.

Inclusiv astăzi, aici, de la acest microfon mințiți și dezinformați!

1. Ca să fie clar pentru propaganda PSD! Niciun guvern PNL nu va tăia nimic de la oamenii muncitori și cinstiți din România. PNL va fi preocupat de bunăstarea românilor. Singurii care trebuie să se teamă sunteți dumneavoastră și clientela politică parazitară.

2. Responsabilitatea situației dramatice din momentul de față este 100% a PSD.

Președintele Iohannis a făcut tot ce se putea pentru blocarea inițiativelor pro-infracționale, fie că vorbim de justiție sau de economie.

3. Toate creșterile de venituri de care faceți tam-tam au fost spulberate de creșterile de prețuri, de facturile și blocajele pe care le-ați generat. Singurele topuri în care se găsește România sunt cele legate de creșterile de prețuri, de lipsa de absorbție a fondurilor, de datoriile împovărătoare!

4. O altă minciună este aceea a “Neconflictualei” – între ghilimele – Viorica Dăncilă, cea care de fapt a aruncat România în această criză guvernamentală. După ieșirea ALDE de la guvernare, premierul a refuzat să vină în fața Parlamentului, să-și valideze echipa completată. O obliga Constituția! Doamna Dăncilă s-a pus singură în poziția de a avea o jumătate de guvern de fantome, cu ministere fără titulari, ba chiar cu interimate expirate. Cealaltă jumătate era oricum aproape ocupată de incompetenții care au scandalizat până și PSD-ul.

De aici până la descompunerea instituțională și morală a guvernării n-a fost decât un ultim pas. Dintr-o țară prost guvernată de Viorica Dăncilă, România a ajuns o țară neguvernată. Acest guvern nu mai are niciun fel de autoritate. Nu mai poate face nimic în mod convingător, pentru nimeni. Iar consecințele le suportă românii, ei au cel mai mult de suferit.

Dna Dancilă și anturajul său au oroare de lege. Și infractorii din toată țara au înțeles perfect acest lucru. Fărădelegea e la putere pe străzile României! Este rezultatul campaniei de slăbire a instituțiilor de aplicare a legii. Autorii acestei crime sunt Liviu Dragnea, Carmen Dan, Florin Iordache și Viorica Dancilă.
Interlopii au prins curaj pentru că au fost încurajați de recursul compensatoriu al PSD care îi scoate din pușcării. Acum interlopii își fac de cap în plin centrul Capitalei ca la începutul anilor 90. Legăturile Poliției cu interlopii pe plan local răzbat în ochii opiniei publice în județele controlate de baroni PSD.
Peste tot, aceste scandaluri îngrozitoare scot la lumină o adevărată armată de paraziți cu pile de partid în instituțiile bugetare. Iar dumneavoastră, doamna Dăncilă, patronați cu o complicitate condamnabilă acest sistem care parazitează România și o lasă fără apărare în fața infractorilor de tot felul.
România, doamnă Dancilă, refuză să fie trasă înapoi spre capitalismul de cumetrie și spre jaful generalizat comis de PDSR în anii 90.  România are un singur drum, spre un stat modern de tip european, în care cetățenii au șansa reală de a avea o viața demnă. Pentru toate aceste episoade mizerabile enumerate anterior, doamna Dăncilă trebuie trimisă acasă, alături de colegii ei de aventură uzurpatoare.
Doamnelor și domnilor deputați și senatori,
Cei mai mulți v-ați lămurit. Știți prea bine cât de incapabil și de nociv pentru țară este guvernul Dăncilă. Până și foștii colegi de guvernare ai doamnei Dăncilă vorbesc astăzi, exasperați, despre ”lipsa de competență” și dezvăluie gaura de 9 miliarde de lei de la bugetul de stat. Acest guvern a fost generos doar cu clientela de tăietori de frunze la câini pe care i-ați oploșit în instituțiile statului!

În concluzie, moțiunea de cenzură trebuie votată cu DA ca o minimă obligație față de noi înșine și de români: pentru salvarea și igienizarea morală a instituției Guvernului României și a actului de guvernare.

Altfel, dăm mesajul că în politica și guvernarea din România este posibil orice, că regula este una singură: fără niciun fel de reguli, fără nici un fel de principii, în dezonoare și anarhie, cu consecințe extrem de grave pentru oameni!

Este cea mai puternică, urgentă și necesară moțiune de cenzură din ultimii 30 de ani.

• 237 de semnatari înseamnă chiar ceva mai mult decât majoritatea absolută;
• Demonstrează nu doar că Guvernul Dăncilă și-a pierdut majoritatea, dar și faptul că majoritatea Parlamentului nu-l mai suportă și îl vrea plecat. Acum!
• Numărul  și diversitatea semnatarilor, inclusiv de la PSD,  arată că moțiunea inițiată de noi este mai presus de vreun interes partizan. Este în interesul României;
• Calculele strict politicianiste legate de menținerea acestui guvern sunt de-a dreptul o trădare națională;
• Cinic vorbind, politicianist vorbind, dacă guvernul Dăncilă va supraviețui așa cum este el astăzi, ca vai de el, poate că am câștiga puncte din tribune, din Opoziție. Dar costurile pentru direcția țării, a bugetului și economiei,  pentru nivelul de trai al românilor vor fi tot mai mari până la insuportabile;
• Ar fi un act de lașitate și dezertare de la datorie. Poporul român și istoria nu ne-ar ierta.
PNL va vota DA, așa cum au votat și 6,5 milioane de români la referendumul din 26 mai. Guvernul Dăncilă PSD trebuie să plece astăzi acasă!!!

Dna Dancilă și anturajul său au oroare de lege. Și infractorii din toată țara au înțeles perfect acest lucru. Fărădelegea e la putere pe străzile României! Este rezultatul campaniei de slăbire a instituțiilor de aplicare a legii. Autorii acestei crime sunt Liviu Dragnea, Carmen Dan, Florin Iordache și Viorica Dancilă. Interlopii au prins curaj pentru că au fost încurajați de recursul compensatoriu al PSD care îi scoate din pușcării. Acum interlopii își fac de cap în plin centrul Capitalei ca la începutul anilor 90. Legăturile Poliției cu interlopii pe plan local răzbat în ochii opiniei publice în județele controlate de baroni PSD.Peste tot, aceste scandaluri îngrozitoare scot la lumină o adevărată armată de paraziți cu pile de partid în instituțiile bugetare. Iar dumneavoastră, doamna Dăncilă, patronați cu o complicitate condamnabilă acest sistem care parazitează România și o lasă fără apărare în fața infractorilor de tot felul.

România, doamnă Dancilă, refuză să fie trasă înapoi spre capitalismul de cumetrie și spre jaful generalizat comis de PDSR în anii 90.  România are un singur drum, spre un stat modern de tip european, în care cetățenii au șansa reală de a avea o viața demnă. Pentru toate aceste episoade mizerabile enumerate anterior, doamna Dăncilă trebuie trimisă acasă, alături de colegii ei de aventură uzurpatoare.Doamnelor și domnilor deputați și senatori,Cei mai mulți v-ați lămurit. Știți prea bine cât de incapabil și de nociv pentru țară este guvernul Dăncilă. Până și foștii colegi de guvernare ai doamnei Dăncilă vorbesc astăzi, exasperați, despre ”lipsa de competență” și dezvăluie gaura de 9 miliarde de lei de la bugetul de stat. Acest guvern a fost generos doar cu clientela de tăietori de frunze la câini pe care i-ați oploșit în instituțiile statului!
În concluzie, moțiunea de cenzură trebuie votată cu DA ca o minimă obligație față de noi înșine și de români: pentru salvarea și igienizarea morală a instituției Guvernului României și a actului de guvernare.

Altfel, dăm mesajul că în politica și guvernarea din România este posibil orice, că regula este una singură: fără niciun fel de reguli, fără nici un fel de principii, în dezonoare și anarhie, cu consecințe extrem de grave pentru oameni!
Este cea mai puternică, urgentă și necesară moțiune de cenzură din ultimii 30 de ani.• 237 de semnatari înseamnă chiar ceva mai mult decât majoritatea absolută;• Demonstrează nu doar că Guvernul Dăncilă și-a pierdut majoritatea, dar și faptul că majoritatea Parlamentului nu-l mai suportă și îl vrea plecat. Acum!• Numărul  și diversitatea semnatarilor, inclusiv de la PSD,  arată că moțiunea inițiată de noi este mai presus de vreun interes partizan. Este în interesul României;• Calculele strict politicianiste legate de menținerea acestui guvern sunt de-a dreptul o trădare națională;• Cinic vorbind, politicianist vorbind, dacă guvernul Dăncilă va supraviețui așa cum este el astăzi, ca vai de el, poate că am câștiga puncte din tribune, din Opoziție. Dar costurile pentru direcția țării, a bugetului și economiei,  pentru nivelul de trai al românilor vor fi tot mai mari până la insuportabile;  • Ar fi un act de lașitate și dezertare de la datorie. Poporul român și istoria nu ne-ar ierta.PNL va vota DA, așa cum au votat și 6,5 milioane de români la referendumul din 26 mai. Guvernul Dăncilă PSD trebuie să plece astăzi acasă!!!”, a declarat Raluca Turcan în Parlament.


UPDATE 11:10 Senatorul PSD Titus Corlățean: După atâția ani, cred că este cea mai slabă moțiune din ultimii ani. Ca să citez un lider al opoziției: moțiunea asta aduce a cântec de jale de pe la 1800. Dincolo de asta, rămân impresionat cum Octavian Goga este o mare necunoscută pentru acest domn candidat. M-am uitat peste moțiunea de cenzură și n-am văzut nimic! Zero! L-am văzut doar pe domnul Orban, care să dădea în lanțuri spre deliciul publicului. Nu văd un program, nu văd nimic, zero! Domnul Julien Dacian Cioloș știe mai bine! Neomarxiștii vor legifera după moțiune căsătoriile gay în România. Chiar ne putem imagina o fotografie de familie care să reunească pe haștagieni și securiști dovediți mai nou de CNSAS. Așa cum este cazul liderului USR de la București, Capitala României, alături de Petrov și fixat de urmașii lui Brătianu, de cei care au renunțat la statului de securiști, pentru a deveni ofițeri de informații, alături de doamna Kovesi. Nu veți deveni niciodată o alternativă, toți cei care ați apărat un secursit clasificat de SRI. -au convenit și v-au bucurat. Cine răspunde pentru aceste abuzuri? Acesta este motivul principal pentru care patronul dvs de la Cotroceni și dvs doriți desființarea SIIJ, ca să acoperiți abuzurile și să stopați tragerea la răspundere în fața justiției, nu în fața politicului, a celor care au abuzat și care vă manevrează ca pe niște păpuși de mucava. (…) Cum este posibil ca în această fotografie fericită de familie să se alăture oameni care au avut de suferit ei sau membrii familiilor lor din cauza acestor abuzuri. Cum este posibil să stai la masă cu Petrov, cu neomarxiști și cu arogantul patronul de la Cotroceni, campionul încălcării cu dispreț a Constituției și deciziilor CCR, a spus Corlățean, lansând un atac voalat la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu.


UPDATE 10:30 Viorica Dăncilă s-a dezlănțuit în Parlament la citirea moțiunii de cenzură. Premierul a atacat foarte dur opoziția.

Viorica Dăncilă: Văd aceiași oameni politici amatori și iresponsabili. Nu v-ați schimbat prea mult din ultimele luni în care ne-am întâlnit în aceeași situație. Am crezut că ați înțeles că nu puteți veni în Parlament să dați guvernul jos cu temele nefăcute. Că nu puteți sfida românii.  Că nu puteți veni fără un program de guvernare și o listă cu miniștri ca să salvați România așa cum tot declarați. Ne e clar cât puteți când am văzut câte jigniri ați adus în moțiunea de cenzură. Domnul Tăriceanu a pus umărul la acest demers sortit eşecului. Fugind de la guvernare într-o bătaie de joc la adresa românilor. A căzut în capcana lui Victor Ponta. Un destin predictibil, pentru că asta li se întâmplă celor care se aliază cu Ponta. Ponta, expertul în jocuri de culise cu finalitate zero. Haideţi să vedem cum am ajuns aici, cine sunt artizanii acestei instabilităţi. Acest Guvern a fost ţinta permanentă a preşedintelui României. Avem un preşedinte care este, întâi de toate, candidatul PNL. A încălcat legea fundamentală a ţării în repetate rânduri.

Am citit textul moțiunii și pot spune că vă reprezintă întru totul. Este, ca și grupul semnatarilor ei, un amestec incoerent de falsuri. Este o încropire extrem de slabă, fără cifre și date exacte, plină de aprecieri subiective și demagogie, care arată perfect caracterul de improvizație și lipsa de seriozitate a acestui proiect. Din nou, stimați colegi, vă jucați de-a guvernarea. Sunteți singura opoziție din istorie care a reușit să-și depună moțiunea și apoi să fugă de vot. V-ați făcut de râs în fața propriului electorat când v-am invitat să votăm acest act cât mai repede. Dacă acest demers nu a meritat sacrificarea unei zile de sâmbătă, mult succes în a le explica oamenilor cum o să guvernați și cum o să reconstruiți voi România!

Mult succes domnului Cîțu în a le explica alegătorilor cum e cu tăierile. Să vină să se uite în ochii medicilor, ai profesorilor, ai pompierilor și polițiștilor și să le spună cât sunt de praf! Să vină în fața tinerilor antreprenori să le spună că orice măsură menită să îi sprijine e “o pierdere neînchipuită de bani”! Să vină domnul Caramitru de la USR să se uite în ochii pensionarilor și să le spună că mărirea pensiei aruncă țara în faliment și că n-o merită! Să vină domnul Orban în fața ITiștilor – nu președintele-candidat Iohannis, ci domnul Orban – și să le spună cum e cu impozitarea venitului. Să vină domnul Anastasiu să le explice bugetarilor că sute de mii vor rămâne pe drumuri cu voi la guvernare!

Asta e opoziția partidului de guvernământ? Asta e viziunea pentru România cu care vreți să dați jos Guvernul? Și nu puteți să spuneți că nu am înțeles noi sau românii bine, pentru că v-am chemat să semnați Pactul pentru bunăstare ca să vă angajați, în scris, să nu mai tăiați vreodată de la oameni. Și ați refuzat, cu toții. Niciunul dintre partidele de opoziție nu a avut curajul să semneze acest angajament. Domnul Ponta n-a ratat să mai facă un titlu de presă spunând că-l semnează, dar, ca de obicei, a fost o minciună. Nu ne-a surprins. Asta ar fi trebuit să dezbatem astăzi aici, stimați colegi, acest pact pentru continuarea creșterii veniturilor românilor, a măsurilor de sprijin pentru antreprenori și IMM-uri. Asta ar trebui să vă preocupe dacă vreți la guvernare. Însă probabil știți foarte bine că voi, fără tăieri, nu știți și nu puteți. Ați mai arătat-o o dată în vremurile de tristă amintire ale guvernării PDL, când ați eliminat orice urmă de încredere că puteți da țării un guvern competent.

Diferențele dintre guvernul PSD și guvernările voastre sunt multe. V-ați lega de orice ca să invalidați această guvernare, dar nu vă iese. Avem un exemplu recent, chiar din partea domnului Iohannis, președintele-candidat sau președintele anti-Constituție, care s-a folosit de tragedia de la Ialomița ca să atace PSD. Într-un acces imoral, absurd și lipsit de orice formă de empatie sau respect pentru durerea unor oameni, candidatul PNL a găsit de cuviință să lanseze atacuri aberante la adresa Guvernului. E trist pentru noi toți și pentru această țară să avem încă un candidat care se urcă cu picioarele pe nenorocirile oamenilor pentru a câștiga puncte electorale. Mai avem unul. îl știți foarte bine și, din păcate pentru români, retorica voastră începe să semene din ce în ce mai tare. Astea sunt diferențele dintre noi, stimați reprezentanți ai opoziției. Voi călcați în picioare legi, principii, decență. Călcați în picioare interesul României și al românilor. Noi guvernăm pentru țară. Și nu, nu am făcut-o perfect, dar am făcut-o întotdeauna mai bine decât voi.  Haideți să ne uităm la cifre: Noi am crescut salariul minim de la 1250 lei în 2016, la 2080 lei, respectiv 2350 lei pentru românii cu studii superioare. Punctul de pensie a crescut de la 871 lei în 2016 la 1265 lei. Am redus impozitul pe venit de la 16% la 10%. Avem un impozit de 1% pentru IMM-uri, care înseamnă 94% din totalul celor 600.000 de firme înregistrate la Registrul Comerțului, și un impozit de doar 5% pe dividende.

Nu există țară în Uniunea Europeană care să aibă o fiscalitate mai prietenoasă pentru mediul de afaceri. 19/29 Vorbiți de investiții, dar doar în primele şase luni ale anului investițiile totale din economie s-au majorat cu 12,4%, cea mai ridicată dinamică de după criză. Iar investiţiile străine directe în țara noastră au depăşit 2,9 miliarde euro, fiind cu 22% peste cele din perioada corespunzătoare a anului precedent, adică cu 532 milioane euro mai mari. Acest guvern a creat sute de mii de noi locuri de muncă în ultimii doi ani, am reușit să creștem puterea de cumpărare a românilor și să aducem nivelul pensiei și al salariilor la un nivel decent. 20/29 Ce ați făcut voi pentru români? Ați triplat datoria publică a României în 2009-2011, de la 13,4% din PIB, cât era în 2008, la 34% din PIB în 2011. În 2016, guvernarea USR-Cioloș a redus veniturile statului cu 10 miliarde lei față de 2015, concomitent cu majorarea datoriei publice cu 22 miliarde de lei. Aceeași guvernare în care absorbţia fondurilor europene a fost ZERO. Cum arată România astăzi, sub guvernarea PSD:

● Avem a șasea cea mai mică datorie publică din UE. 21/29

● Avem cea mai mare viteză de convergență din UE, de apropiere a nivelului de trai de media europeană.

● Potențialul de dezvoltare a României este astăzi dublu față de media UE.

● Suntem a zecea țară din UE ca rată de contractare a fondurilor europene.

● Ocuparea forței de muncă este la maximul ultimilor 17 ani.

● Avem cea mai mică rată a șomajului din ultimii 30 de ani și un număr record de angajați în ultimii 20.

În timpul acestei guvernări – și nu al guvernărilor voastre – liderul mondial de clasificare a indicilor bursieri a decis ca România să dobândească statutul de Piaţă Emergentă, ca țară atractivă pentru investitori, şi precizează că această reclasificare vine după optimizările implementate de autorităţile române. Nu voi, ci noi am dotat toate spitalele județene cu computere tomograf și RMN, noi am crescut suprafața irigabilă a României de la 300.000 de hectare în 2016, la 1,4 milioane de hectare în prezent. Noi am aprobat programul PNDL 2, prin care 7179 de proiecte locale în valoare de peste 30 de miliarde de lei au demarat; proiecte pe care le vedeți cu toții, în special în mediul rural, proiecte ce vizează introducerea rețelelor de apă și canal, modernizarea drumurilor, refacerea și modernizarea școlilor. 441 de proiecte din PNDL 2 au fost deja finalizate, iar românii beneficiază de rezultatele lor. Nu voi, ci noi am triplat salariile medicilor și am crescut cu 80% salariile profesorilor. Noi am majorat pensiile și am sprijinit un milion de fermieri. Noi am adoptat programul “O familie, o casă” și programul „Investește în tine” prin care tinerii pot beneficia de împrumuturi fără dobândă. Nu voi și guvernele voastre, ci guvernul actual a făcut toate aceste lucruri. Și multe altele, pe care le cunoașteți foarte bine, dar le ignorați deliberat cu ipocrizia care vă caracterizează și vă unește.


Astăzi se decide soarta Guvernului Dăncilă. Opoziția a depus o moțiune de cenzură care va fi dezbătută și votată în plenul Parlamentului de la ora 10:00.

Pentru ca Viorica Dăncilă să fie demisa este nevoie de minim 233 de voturi pentru căderea Executivului. În aceste zile au fost negocieri dure pentru fiecare vot și testul din Parlament va arăta cine a avut câștig de cauză.

Agentul.ro vă va ține la curent cu ultimele noutăți din Parlamentul României.

Citește
1 Comentariu
  1. Stefaniu Ioana spune

    Depinde de cvorum. Depinde de cât de mulţi parlamentari din ambele tabere a reuşit Dăncilă să cumpere. Depinde de modalitatea de votare, „la secret” sau „pe faţă”. Într-o situaţie care ar trebui să fie clară şi să existe unitate ptr binele ţării, totul e în schimb la marele ghici şi depinde în continuare de interese pecuniare. Trist. Şi ruşinos. Şi dezamăgitor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!