Klaus Iohannis, videoconferință crucială cu prefecții

0

Președintele Klaus Iohannis a participat la o videoconferință, alături de premierul Ludovic Orban și miniștri din Guvern, cu prefecții de județe. S-a discutat despre măsurile de restricție impuse și cât de eficiente sunt.

Este o perioadă extrem de complicată și zilnic apar noi provocări. Până acum am făcut față acestor provocări. Intenționez să facem față acestor provocări în continuare.

Pe parcursul pandemiei am observat că este cel mai important să luăm măsurile care se impun pentru a opri răspândirea pandemiei. Pe primul loc e sănătatea românilor. E nevoie de măsuri care vin din două zone.

Vorbim din zona de protecție: mască, distanțare, igienă.

Al doilea pachet se referă la mobilitate.

Trebuie să luăm măsurile adecvate pentru a reduce mobilitatea populației. Deja putem să observăm că măsurile dau primele rezultate. Cu siguranță că ați observat că acum 3 – 4 săptămâni numărul de cazuri creștea. Cred că suntem în a treia săptămână când numărul e la 10.000. Sunt zile când sunt sub 10.000. Nu am stăpânit pandemia, dar avem confirmarea că măsurile sunt bune.

Nu au fost suficiente măsurile mai vechi și s-a impus un nou set, fiindcă numărul de la terapie intensivă crește. Evident că s-a impus un nou set de măsuri, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului consideră că ceea ce a făcut Guvernul până acum a fost corect, iar rezultatele se vor vedea în perioada următoare.

Noile măsuri luate pe plan național sunt bine gândite, sunt măsurile corecte și sunt măsuri de la care așteptăm rezultate peste două, maximum trei săptămâni. Avem primele rezultate încurajatoare de limitare a extinderii. După primul set de măsuri luate de Guvern, acum s-a luat al doilea set, fiindcă numărul de bolnavi a crescut prea mult. Aceste măsuri care au fost stabilite și sunt în vigoare de la începutul acestei săptămâni sunt măsuri care trebuie implementate ferm, corect, clar și explicate, a adăugat președintele țării.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!