Cine sunt vinovați de incendiul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamț?

0

România trăiește un al doilea Colectiv în aceste zile. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamț a avut loc sâmbătă un incendiu la secția ATI, a pacienților cu coronavirus. Până în acest moment 10 persoane au murit, iar cei care au fost salvați sunt în stare critică. 

Potrivit datelor oficiale, șapte persoane, între care un medic care a suferit arsuri extinse, sunt în stare gravă, iar alte trei cadre medicale – un medic și două asistente – au primit îngrijiri pentru arsuri, dar starea lor este mai bună și nu necesită internare.

Parchetul General a deschis o anchetă penală. Spitalul este în subordinea Consiliului Județean Neamț.

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care transmite condoleanțe familiilor afectate.

Tragedia care a avut loc la Spitalul Județean Piatra Neamț a îndoliat întreaga țară. Sunt profund îndurerat de decesul pacienților de la Secția de Terapie Intensivă și transmit condoleanțe și multă putere familiilor în aceste momente grele. Urez însănătoșire grabnică victimelor aflate în stare foarte gravă! Sunt alături de toți cei care sunt afectați de acest accident îngrozitor, a transmits președintele Klaus Iohannis, într-un mesaj pe Facebook.

Medicul Cătălin Denciu a fost rănit grav în urma incendiului, după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.

Prim-ministrul României a anunțat că doctorul a fost transferat, la cererea medicilor românii, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles și este îngrijit în cele mai bune condiții.

Pot să vă spun despre medicul erou de la Piatra Neamţ că a ajuns la Spitalul Militar «Regina Astrid» din Belgia. A fost preluat. S-a evaluat starea de sănătate. Este în tratament (…) Ne rugăm pentru sănătatea domnului doctor şi putem să spunem că este îngrijit în cele mai bune condiţii, deoarece Spitalul Militar «Regina Astrid» este unul dintre spitalele care are cele mai ridicate standarde în materie de tratare a marilor arşi, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a declarat că în interiorul secției ATI a Spitalului Județean din Neamț s-au efectuat lucrări de construcție. Potrivit informațiilor oficiale operațiunile nu erau avizate de DSP.

Au fost lucrări de construcție, acolo au fost mutați pacienii de la Secția ATI la etajul trei, la etajul doi. Este clar că nu au avut niciun fel de aviz din partea DSP. Dar, repet, este o anchetă în curs, care este preluată de Parchetul General.

Ancheta va stabili cine este vinovat. Ancheta va stabili dacă este responsabil. În cazul în care se va dovedi că este responsabil directorul să răspundă fie cu funcția, fie penal, a precizat Ludovic Orban.

Foto: digi24.ro

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!