Klaus Iohannis: Poate reușim până în vara anului viitor să terminăm de tot cu această pandemie

0

Președintele Klaus Iohannis a vizitat call center-ului DSP Bucureşti. Șeful statului le-a mulțumit voluntarilor care ajută la preluarea apelurilor, spunând că DSP-urile au fost „total depășite” din cauza lipsei de personal.

Liderul de la Cotroceni a făcut un anunț care dă speranțe că pandemia are zilele numărate. Klaus Iohannis a declarat că speră ca până vara viitoare să revenim la o viață normală.

Devine din ce în ce mai evident că măsurile de restricție care au fost luate de Guvern și de autorități încep să dea primele rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puțin două săptămâni, deci suntem pe un platou. Însă, din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate. Totuși, prea mulți români bolnavi ajung într-o stare gravă sau foarte gravă în spitale, a afirmat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a anunțat că vaccinul împotriva coronavirusului va ajunge în țară în perioada următoare, iar lucrurile vor începe să se îndrepte.

Guvernul a aprobat strategia de vaccinare. Ea a fost deja făcută publică. Domnul ministru al Sănătății a început deja să explice public cum vor merge lucrurile. Vor continua aceste explicații publice. Din media internațională cu siguranță ați aflat că deja sunt efectiv pregătite primele tranșe de vaccin și sperăm la începutul anului viitor să le avem și aici, în România, și să începem cu personalul medical, inclusiv studenții voluntari. Am discutat cu domnul ministru să-i prindem în rândul personalului medical, ca să poată continua munca pe care o fac cu multă dăruire și pentru ca să își poată continua pregătirea, inclusiv la patul bolnavului.

După ce trecem cu bine și de campania de vaccinare, să terminăm cu această pandemie. Poate reușim până în vara anului viitor să terminăm de tot cu această pandemie, a anunțat Klaus Iohannis.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!