Klaus Iohannis: Lucrurile vor fi din ce în ce mai complicate

0

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință și s-a arătat îngrijorat de creșterea numărului de cazuri de coronavirus din ultima perioadă. Liderul de la Cotroceni a cerut Guvernului să rezolve urgent faptul că instituțiile statului nu dau aceleași date. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat o rată a infecțiilor de 3,11 la mie, pentru ziua de duminică, în timp ce Grupul de Comunicare Strategică, a furnizat astăzi o rată de 2,69 la mie.

Este ciudat că două instituții guvernamentale dau două rezultate diferite. După părerea mea, este urgentă nevoie de corelarea datelor între aceste instituții și aștept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgență.

Am solicitat Guvernului să facă ordine în propriile instituții foarte rapid. Nu putem trăi cu două statistici, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mărturisit că sezonul de iarnă va fi unul greu și îndeamnă populația să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Am întrebat pe mai mulți, experți, medici, specialiști, niciunul nu a reușit să îmi spună, cu mâna pe inimă, că în martie va fi mai bine decât în decembrie. Să ne așteptăm, dacă avem noroc, fiindcă nu depinde deloc de noi, dacă avem noroc și se găsește un vaccin viabil, să ne așteptăm la o îngrădire și cu ajutorul vaccinului a acestei pandemii. Este mult mai bine să ne bazăm pe noi.

Iarna lucrurile sunt mai complicate. Intrăm în plin sezon de gripă. Se suprapune gripa cu pandemia de COVID-19. Din cauza vremii reci, oricum mai mulți oameni vor avea tot felul de viroze. Lucrurile vor fi din ce în ce mai complicate, a precizat Klaus Iohannis.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!