Klaus Iohannis a mărturisit cum vor veni banii de la UE

0

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a anunțat că se lucrează intens la o serie de proiecte care vor fi finanțate cu bani de la Uniunea Europeană. Șeful statului a avut o întrevedere în acest sens cu premierul Ludovic Orban și câțiva miniștrii.

Guvernul lucrează în prezent la indentificarea proiectelor care vor fi incluse în Planul Național de Reziliență și lucrează cu Comisia Europeană ca proiectele să fie eligibile, să poată fi finanțate din aceste fonduri. Pregătirile sunt foarte avansate.

Eforturile Guvernului în acest moment se concentrează pe infrastructură. România are foarte multă nevoie de autostrăzi și căi ferate. În acest domeniu pot să spun că suntem foarte avansați. Avem mai multe tronsoane pregătite pentru a fi incluse în proiecte.

O altă preocupare pe care am insistat foarte mult astăzi e partea de agricultură și protecția mediului. Fermierii români au mare nevoie să fie susținuți. Pe lângă problemele cauzate de pandemie, fermierii se confruntă cu dificultăți generate de secetă. Lucrăm pe două direcții importante. Prima, Guvernul a prevăzut la rectificare fonduri substanțiale destinate fermierilor afectați de secetă. Știu că au fost tot felul de fake news în spațiul public pe această chestiune.
A doua linie este pregătirea unor proiecte europene care vin să prevină astfel de situații și lucrăm intens la elaborarea unor proiecte care vizează irigații și combaterea secetei. Proiecte care vin să îmbunătățească întreg cadrul, a declarat președintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis s-a arătat îngrijorat de numărul mare de persoane infectate cu coronavirus, însă este convins că împreună vom ieși din această criză.
Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!