Klaus Iohannis a anunțat carantină parțială în România

0

Președintele Klaus Iohannis a prezidat ședința de Guvern și, ca urmare a numărului tot mai mare de persoane infectate cu coronavirus, s-a luat decizia de a lua noi măsuri de restricție pe întreg teritoriul României. Astfel, s-a hotărât ca, de luni, să fie interzisă circulația pe timpul nopții, măștile vor fi obligatorii peste tot, în toată țară, târgurile și piețele vor fi închise, iar școlile vor trece toate în online.

Am avut aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut prea mulți care au decedat și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei.

Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online. Angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil.

Magazinele trebuie să fie închise seara la ora 9:00 seara. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise. Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară indiferent de locuri publice din interior sau din exterior.

Firmele trebuie să își decaleze programul de funcționare.

Vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazuri grave în spitale și ne dorim să continue activitățile economice, a spus Klaus Iohannis.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!