Kelemen Hunor vrea mărirea pensiilor cu 15-16%

0

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că pensiile românilor ar trebui crescute cu 15-16 la sută, de la 1 ianuarie 2023, direct proporțional cu rata inflației. Este un  efort bugetar, însă situația este critică.

În momentul în care proiectul de buget va fi discutat în coaliţie, atunci vom discuta şi procentul. Până la această oră nu am discutat în coaliţie despre proiectul de buget, cu toate că în noiembrie trebuie să-l trimitem în Parlament, că ăsta a fost angajamentul nostru. Se poate face, că Ministerul de Finanţe cu ministerele de linie au început şi lucrează pe buget, deci nu este adevărat că nu se lucrează, dar în coaliţie trebuie să stabilim câteva chestiuni importante, de la deficit, până la liniile care vor fi finanţate – proiectele de investiţii anuale, multianuale. Dacă nu dai bani la investiţii publice – şi aici vorbim de proiecte mari – atunci şi economia va suferi, şi nici nu poţi să opreşti proiectele începute.

Punctul nostru de vedere este că pensiile trebuie crescute cu rata inflaţiei – 15-16% – asta vom vedea în momentul respectiv cât va fi la sfârşitul anului, în momentul în care discutăm în Parlament proiectul de buget, dar asta este limita la care eu m-aş duce acum. Pensionarii merită acest efort şi noi trebuie să facem acest efort. Dar nu am luat o decizie, a spus președintele UDMR la TVR Info, citat de Agerpres.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!