Guvernul României pregătește o surpriză pentru medici

0

Ludovic Orban a anunțat că se gândește la o măsură pe care Guvernul să o ia în perioada următoare, astfel încât cadrele medicale să nu mai poate să își dea demisia din sistemul de sănătate.

Premierul a mărturisit că Guvernul ia în calcul inclusiv măsura ca aceștia să își piardă dreptul de a mai profesa meseria, dacă își dau demisie în această perioadă grea.

Vom opta pentru o variantă. Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătăţii. Personal, nu aş opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică în România. Eu le-aş da dreptul să se mai gândească, adică aş prelungi perioada de preaviz, pentru că acest lucru este posibil în perioada de stare de urgenţă, prin derogare de la prevederile Codului Muncii.

Interzicerea dreptului de practică (n.r) este o propunere formulată de foarte mulţi şi din zona politică şi din cea nepolitică. Nu am o opinie clar formulată, a declarat Ludovic Orban, la Europa FM.

Mai mulţi medici şi asistente medicale, din ţară, şi-au dat demisia după criza provocată de coronavirus.

Germania anunță un posibil vaccin în toamnă

Compania farmaceutică CureVac, din Germania, a anunțat că un vaccin împotriva COVID-19 va fi gata cel mai probabil în toamnă.

Presați de numărul tot mai mare de cazuri de COVID-19 din Germania, unde pe 1 aprilie erau raportate 73.217 infectări și 802 decese, Dietmar Hopp și CureVac au făcut tot posibilul să scurteze timpul de așteptare al vaccinului.

Siguranța, tolerabilitatea și eficacitatea trebuie demonstrate și garantate. Nu e un proces de construcție a rachetelor care să meargă în spațiu, dar e nevoie de timp. Tendința e clară, vaccinul va ieși anul acesta pentru a stopa curba evoluției coronavirusului. Cercetarea este o zonă nesigură, complicată și scumpă. Există proceduri lungi de aprobare a medicamentelor. Primele teste vor fi făcute pe animale, apoi pe oameni, spunea Dietmar Hopp, directorul companiei farmaceutice.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!