Grace este prima asistentă medicală robot

0

Lumea se dezvoltă, iar tehnologiile devin tot mai importante în viața reală. Ceea ce vedeam prin filme acum câțiva ani, în prezent începe să devină realitate. O echipă specializată în IT, din Hong Kong, care a creat celebrul robot umanoid Sophia a lansat un nou prototip, Grace. Acesta este destinat pieţei serviciilor de asistenţă medicală şi conceput să interacţioneze cu persoanele vârstnice şi cu cele izolate în timpul pandemiei de COVID-19.

Îmbrăcată într-o uniformă albastră de asistentă medicală, Grace are trăsături asiatice, părul castaniu până la guler şi este dotată cu o cameră termică amplasată în dreptul pieptului cu care ia temperatura şi evaluează capacitatea de reacţie a pacienţilor, a anunțat Reuters.

Pot să le fac vizite oamenilor şi să le înveselesc ziua prin stimulare socială… dar pot să fac şi terapie conversaţională, prelevarea datelor privind indicatorii biologici şi să asist furnizorii de servicii medicale, a declarat pentru Reuters Grace.

Grace se folosește de inteligența artificială pentru a diagnostica un pacient şi poate să comunice în limba engleză şi în dialectele mandarin şi cantonez din limba chineză.

Foto: dailymail.co.uk

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!