Florin Roman face o nouă încercare de eliminare a pensiilor speciale

0

Florin Roman, liderul deputaților PNL, a anunțat că a depus un proiect de lege care prevede abrogarea dispoziţiilor capitolului XI din Legea nr. 96 din 21 aprilie 2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, prevederi referitoare la pensiile speciale. În felul acesta se încearcă să se pună legea în acord cu observaţiile Curţii Constituţionale.

Este un proiect simplu, care ţine cont de recomandările CCR şi în care practic abrogăm, aşa cum ne cere Curtea, capitolul XI – indemnizaţia pentru limita de vârstă – şi articolele 49 şi 50 din statutul senatorilor şi deputaţilor. Proiectul nostru de lege cuprinde toate observaţiile emise de CCR pe acest subiect. Din punctul nostru de vedere, nu vor mai avea motiv să respingă sau să declare neconstituţional un proiect de lege care este făcut în baza solicitărilor celor de la CCR. Legea ar trebui să treacă repede pentru că partidele mari din Parlament, cel puţin declarativ, au spus că vor susţine orice proiect pentru eliminarea pensiilor senatorilor şi deputaţilor, a declarat Florin Roman la Parlament.

Potrivit propunerii legislative, „dispoziţiile capitolului XI – ‘Indemnizaţia pentru limită de vârstă’, cu referire la art. 49 şi art. 50 din Legea nr. 96 din 21 aprilie 2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 49 din 22 ianuarie 2016, cu completările ulterioare, se abrogă. Legea nr. 96 din 21 aprilie 2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 49 din 22 ianuarie 2016, cu completările ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta lege, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare. Prezentul act normativ respectă Decizia Curţii Constituţionale nr.873/2010 referitoare la obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor. Scopul reglementării propuse prin proiectul de lege este abrogarea unor dispoziţii din Legea nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, care încarcă, imoral, bugetul autorităţii legislative şi care nu permit efectuarea de investiţii urgente şi absolut necesare, cum ar fi cele de eficientizare energetică a Palatului Parlamentului aflat în administrarea Camerei Deputaţilor”, se arată în expunerea de motive.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!