Eduard Ciceu, candidatul Pro România la Primăria Craiovei

0

Eduard Ciceu este candidatul Pro România la Primăria Craiovei. Anunțul a fost făcut de Victor Ponta pe Facebook.

Liderul Pro România este mulțumit de alegerea făcută de partid, fiind convins că domnul Ciceu va face o figură frumoasă.

Cine este Eduard Ciceu?

Domnul Eduard Ciceu a plecat acum 16 ani din Craiova și s-a realizat profesional la București, unde a înființat o companie de marketing.

Cel mai bine se descrie domnul Ciceu singur.

Salut, sunt Eduard Ciceu! Am 38 de ani, sunt tătic de băiețel de 3 ani și conduc o agenție de publicitate, pe care am pus-o pe picioare, alături de prieteni dragi, acum mai bine de 10 ani. Clienţii agenţiei sunt fonduri de investiţii, companii multinaţionale, organizaţii umanitare (Unicef – este cel mai vechi client al meu). Sunt specializat în marketing de retail şi real estate şi branding.

Pasiunea pentru advertising e cea care m-a adus din Craiova în București, acum 16 ani. M-am născut, am crescut și am studiat în Craiova, hotărât să-mi urmez pasiunea pentru design. Oportunitățile în industria creativă erau însă prea puține în Craiova (ce-i drept, situația nu s-a schimbat prea mult), așa că am lăsat în urmă orașul natal și am dat piept cu Capitala.

Au fost 16 ani plini de provocări și schimbări, în care am învățat că determinarea și pasiunea merg mână în mână cu dorul de orașul în care ai crescut, de părinți, de prietenii cu care ai crescut, care te susțin de la distanță, pentru că vor ca ție să îți fie mai bine.

Și eu sunt ca și ei. Și eu îmi doresc ca băiatului meu să-i fie mai bine. De aceea, am hotărât să dau speranța pe acțiune concretă, să fac ceva pentru viitorul lui în această țară.

Sunt pasionat de tot ce înseamnă design. Iubesc arhitectura, arta și design-ul de produs. Cred că România a avut o deficiență enormă la aceste capitole, motiv pentru care am sluțit fără milă orașe care astăzi au cartiere „dormitor” și își merită eticheta de monstruozități arhitecturale. Cred că ne-am lăsat conduși de oameni fără pasiune, fără viziune și bun simț. Acești oameni ne-au betonat parcurile și spatiile verzi, ca să facă loc mașinilor.

E vina lor, dar e și vina noastră. Pentru că am tăcut, pentru că am acceptat să fim îngropați în gunoaie, să respirăm aer ajuns la cote alarmante de poluare. Să ne pierdem un sfert din viață în mașini și, cel mai grav, să ne detestăm între noi.

Am acceptat să fim antagonizați și dezbinați de lupta pentru rezultate electorale. Bătrâni contra tineri, săraci contra bogați, angajați în privat contra angajați la stat etc. Și e timpul să nu mai acceptăm. Ca să nu ne mai facem vinovați, ca să avem cu adevărat un viitor, trebuie să ne oprim din a ne mai urî. Trebuie să învățăm să apreciem lucrurile pe cât de frumoase, pe atât de eficiente. Trebuie să înțelegem că libertatea noastră individuală nu trebuie să o încalce pe cea a celor din jurul nostru.

Conceptul care mă definește ca om este “echilibru”. Cred că, pentru a performa ca națiune, trebuie să înțelegem că e nevoie și de stânga și de dreapta. Pentru că, atunci când vorbim de familie, prieteni, școala, stradă, economie, parc și spital, trebuie să ne întâlnim în punctul de echilibru dat de viziune, bun simț și responsabilitate, s-a prezentat Eduard Ciceu.

Care sunt problemele Craiovei?

Candidatul Pro România la Primăria Craiovei a vorbit, într-o conferință de presă, despre problemele orașului.

Am plecat din Craiova în urmă cu 16 ani. De ce? Pentru că industria creativă nu îmi oferea posibilitatea de a dezvolta aceasta pasiune pentru publicitate în Craiova și companiile cu care doream eu să lucrez nu erau prezente în Craiova. Am rămas foarte conectat la Craiova, părinții mei sunt aici, sora mea este aici, prieteni mei sunt aici. Eu am rămas foarte conectat la Craiova, de aici a venit și decizia mea, atunci cand am primit o invitație din partea Pro România să prezint proiectul meu și vă spun sincer, nu mă vedeam în postura de politician dacă nu apărea în interiorul meu această revoltă de ceea ce se întâmplă în România actuală .

Vorbim de autostrăzi, vorbim de investiții și ne lamentăm că nu avem drum expres până la Pitești, ca sa fim conectați de București, dar să fim serioși, Iașiul ce conexiuni are și s-a dezvoltat mult mai bine față de Craiova.

Ați văzut veun drum expres care leagă Clujul de București, ca să fie mai bine dezvoltat. Nu vorbim de acea zonă a României care este mai aproape de Europa civilizată, și anume, de Timișoara sau Oradea, dar putem să ne comparăm cu orașe care performeaza mult mai bine decât Craiova.

O sa vedeți o campanie electorală complet diferită de ce ați văzut până acum. Mie nu mi-au placut și nu îmi plac mizeriile politice si și mi se spune în grupul meu de prieteni, că politica este o mocirlă. Eu cred ca a ajuns o mocirlă că cineva, în trecut, efectiv ne-a antagonizat: am ajuns să ne urăm bătrâni cu tineri, angajați la privat cu angajați la stat și așa mai departe. Asta trebuie sa se termine odată pentru todeauna. Cred că trebuie să se termine odată cu baroniada asta, să angajăm oameni competenți sau să-i descoperim, că sunt în instituțiile publice, eu am cunoscut oameni competenți, dar care nu au acces la funcții, pentru că nu sunt rudă cu cine trebuie din marele partid. Asta trebuie sa se termine, a declarat Eduard Ciceu.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!