Directorul Google a prezis ce se va întâmpla cu omenirea până în 2099

0

Omenirea s-a schimbat foarte mult în ultimii 50 de ani. Tehnologia și internetul a scos umanitatea din negura timpului. Directorul tehnic al gigantului Google, Ray  Kurzweil, a prezis viitorul omenirii până în anul 2099.

Acesta este de părere că salturile omenirii vor fi influențate de tehnologie și de inteligența artificială.

Așadar, vă prezentăm mai jos predicțiile acestuia:

2019 – Firele și cablurile pentru dispozitivele personale și periferice vor fi de domeniul trecutului.

2020 – Calculatoarele personale vor atinge puterea de calcul comparabilă cu cea a creierului uman.

2021 – Accesul la internet wireless va acoperi 85% din suprafața Pământului.

2022 – În SUA și Europa vor fi adoptate legi care reglementează relația dintre oameni și roboți. Activitățile roboților, drepturile, obligațiile și alte restricții vor fi formalizate.

2024 – Elementele inteligenței informatice vor deveni obligatorii în mașini. Oamenilor li se va interzice să conducă o mașină, care nu este echipată cu asistenți de calculator.

2025 – Apariția unei piețe în masă a implanturilor gadget.

2026 – Datorită progresului științific, pentru o unitate de timp vom trăi mai mult.

2027 – Un robot personal capabil de acțiuni complexe complet autonome va deveni același lucru familial ca un frigider sau o mașină de cafea.

2028 – Energia solară va deveni atât de ieftină și de larg răspândită încât va satisface întreaga cerere de energie a omenirii.

2029 – Calculatorul va putea să treacă testul Turing, dovedind prezența inteligenței sale în sensul uman al cuvântului. Acest lucru se va realiza prin simularea pe calculator a creierului uman.

2030 – Înflorirea nanotehnologiei în industrie, va conduce la o reducere semnificativă a costurilor de producție a tuturor produselor.

2031 – Imprimantele 3D pentru tipărirea organelor umane vor fi folosite în spitale.

2032 – Nanoroboturile vor fi folosite în scopuri medicale. Ei vor putea livra substanțe nutritive celulelor umane și vor elimina deșeurile. De asemenea, vor efectua o scanare detaliată a creierului uman, ceea ce va ajuta la înțelegerea detaliilor bolii.

2033 – Autoturismele care vor conduce fără șofer vor fi peste tot.

2034 – Primul om care va avea inteligență artificială.

2035 – Tehnologia spațială va fi dezvoltată suficient pentru a asigura o protecție permanentă a Pământului privind amenințarea coliziunii cu asteroizii.

2036 – Omenirea, pentru prima dată, va fi capabilă să programeze celule pentru tratarea bolilor, precum și utilizarea imprimantelor 3D care dezvolta noi țesuturi și organe umane.

2037 – O descoperire uriașă în înțelegerea misterului creierului uman. Sute de subregiuni diferite cu funcții specializate vor fi identificate. Unii dintre algoritmii care codifică dezvoltarea acestor regiuni vor fi decodificați și incluși în rețele neuronale de computere.

2038 – Apariția oamenilor roboți, produse ale tehnologiilor transumaniste. Acestea vor fi dotate cu inteligență suplimentară și o varietate de opțiuni.

2039 – Nanomașinile vor fi implantate direct în creier și vor efectua semnale arbitrare de intrare și ieșire din celulele creierului. Aceasta va duce la o realitate virtuală a “imersiunii totale”, care nu necesită niciun echipament suplimentar.

2040 – Motoarele de căutare vor fi baza gadgeturilor, care vor fi implantate în corpul uman. Căutarea va fi efectuată nu numai prin limbaj, ci prin gândire, iar rezultatele de căutare vor fi afișate pe ecranul lentilelor sau ochelarilor.

2041 – Lățimea maximă de bandă a Internetului va fi de 500 de milioane de ori mai mare decât astăzi.

2042 – Prima realizare potențială a nemuririi – mulțumită armatei nanorobot, va completa sistemul imunitar și va “vindeca” bolile.

2043 – Corpul uman ar putea lua orice formă datorită unui număr mare de nanoroboturi. Organele interne vor fi înlocuite cu dispozitive cibernetice de o calitate mult mai înaltă.

2044 – Inteligența non-biologică va deveni de miliarde de ori mai rezonabilă decât cea biologică.

2045 – Debutul singularității tehnologice. Pământul se va transforma într-un singur calculator gigantic.

2099 – Procesul de singularitate tehnologică se va extinde pe întregul Univers.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!