Diabetul de tip 2, zaharat, se vindecă în Turcia

0

Diabetul de tip 2, zaharat, a atins nivelul de epidemie. Aproape jumătate de miliard de oameni suferă de această boală la nivel global.

În România, statisticile arată că că 12,4% din populaţiei, aproximativ 1,7 milioane de români, suferă de diabet de tip 2. Şi mai îngrijorătoare sunt scăderea vârstei persoanelor diagnosticate şi creşterea numărului celor aflaţi în faza de prediabet.

Cu toate acestea, există și vești bune după ce specialiştii în Chirurgie Metabolică au descoperit o metodă de vindecare chirurgicală a diabetului de tip 2.

Intervenţia poartă numele de Transpoziţie/Interpoziţie ileală, și se face la o clinică în Turcia. Numărul pacienţilor care optează pentru ea este într-o continuă creştere.

Diabetul zaharat de tip 2 se vindecă în Turcia

Cei care suferă de de diabet zaharat de tip 2 și s-au interesat, probabil, au auzit de această intervenție în Turcia. Operația se face încă din anul 2007, iar rezultatele sunt foarte bune.

Operaţia se realizează la paroscopic. Se intervine pe intestinul subţire, pe segmentul ileon şi doar în situaţii rare este implicată şi o mică porţiune a stomacului. În urma operaţiei este reglat metabolismul şi sunt eliminate definitiv mecanismele care produc rezistenţa la insulină a organismului. Analizele ulterioare vor indica remisia bolii, valorile vor fi normale şi nu vor mai aminti de diabetul de tip 2, explică Ensar Duman pentru csid.ro.

Viața cu diabet zaharat

O persoană care suferă de diabet de tip 2 are o viață complicată, fiindcă există numeroase restricții și regimuri alimentare.

Pentru o persoană care trăieşte măsurându-şi valorile glicemei de două ori pe zi sau mai des, care ţine regim şi urmează un tratament medicamentos sau injectabil, viaţa este complicată. Statistic vorbind, unul din 11 adulţi suferă de diabet zaharat de tip 2. Diabetul aduce cu sine complicaţii multiple, face ravagii în organism şi scade drastic calitatea vieţii. În tot acest timp, gândiţi-vă că peste 6.000 de persoane diagnosticate cu diabet de tip 2, din Turcia, Europa, Asia şi SUA au fost operate în Turcia. Săptămânal, doi pacienţi proveniţi din România ajung prin intermediul clinicii Ensar Duman, în marile spitale de Chirurgie Metabolică din Turcia şi sunt supuşi intervenţiei de diabet de tip 2.

Tratamentul chirurgical al diabetului de tip 2 prin metoda Interpoziţie/Transpoziţie Ileală este un proces ireversibil. Boala nu revine, iar valorile glicemiei pacienţilor operaţi indică acest lucru! Sub îndrumarea medicului, persoana operată va renunţa treptat la medicaţie şi la tratamentul injectabil cu insulină, spune Ensar Duman.

Operația nu este grea

Persoanele care aleg să facă această intervenție trebuie să știe la ce să se aștepte.

În general, operaţia presupune o deplasare de nouă zile în Turcia. Totul începe la Bucureşti, unde este alcătuit dosarul medical al pacientului pentru a fi trimis spre analiză, în Turcia. Ulterior, are loc plecarea pacientului în Turcia. Sunt necesare 2 zile de internare pre-intervenţie, timp în care se vor efectua analize complexe, extinse.

În ziua 3 are loc intervenţia, iar apoi urmează alte 4 zile post-operator. În general, pacienţii care au apelat la serviciile mele de consiliere au fost internaţi 7 zile. După revenirea acasă, valorile glicemiei vor continua să fie monitorizate de către pacient pentru o perioadă de o lună şi jumătate de la operaţie. Chiar dacă pacientul revine în ţară, legătura cu medicul va continua să fie strânsă. Primul control va avea loc la 1 lună, apoi la 3, 6, 9, 12 şi 24 de luni de la operaţia de diabet de tip 2, declară Ensar Duman.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!