Cluj-Napoca, primul oraș din România cu autobuze autonome

0

Orașul Cluj-Napoca va fi primul din România care va avea transport în comun cu autobuze autonome. În felul acesta, primăria a lansat o licitație publică, pe data de 22 aprilie, în valoare de 27,35 milioane lei.

Achiziţia autobuzelor va fi finanţată din fonduri bugetare, iar durata acordului-cadru va fi de 48 de luni. Ofertele firmelor interesate sunt aşteptate până pe 24 mai 2021.
Municipalitatea din Cluj – Napoca a semnat un contract cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN) pentru servicii de consultanţă. Valoarea totală a contractului a fost de 135.000 de lei, iar UTCN urma să furnizeze consultanţă pentru achiziţionarea unor autobuze autonome electrice, potrivit economica.net.
Autobuzele autonome ar urma să fie pe străzi în cel mult 2 ani și au o capacitate de aproximativ 12 locuri. Acestea ar urma să fie testate timp de un an, iar apoi proiectul ar putea fi extins cu fonduri europene. Costul unui autobuz de acest fel este de aproximativ 350.000 de euro. Trebuie specificat că astfel de mijloace de transport în comun există deja în mai multe orașe mari din Europa.
Foto: adevarul.ro
Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!