Cîţu face un apel la mediu privat să se implice în campania de vaccinare

0

Premierul Florin Cîțu a anunțat că în România nu va mai exista un lockdown și se lucrează pentru a se relaxa măsurile de restricție. Totodată, acesta a susținut că singura modalitate pentru a trece peste pandemie este vaccinarea.

Am avut o discuție cu doamna secretar de stat Andreea Moldovan (n.r. care a susținut că o carantină totală de două săptămâni ar face minuni) și vă dădea un exemplu teoretic. Anul trecut, toate discuțiile despre carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, pentru că asta era discuția despre virus. Trebuie să stai în casă 14 zile pentru a scăpa de virus, era o discuție teoretică, nu era o discuție ipotetică, nu era o propunere. Ca să vă răspund mai clar, nu luăm în calcul o carantinare, m-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lockdown generalizat în România. Mergem în direcția relaxării, dar cu această condiție, să ne vaccinăm cu toții. 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem șanse, a explicat Florin Cîțu.

Premierul a făcut un apel la mediul privat pentru implicarea în campania de vaccinare. Potrivit acestuia, reprezentanții HoReCa au fost de acord să ajute la vaccinarea tuturor angajaților, astfel încât sectorul să fie redeschis de la 1 iunie.

Așa cum am făcut un apel la autoritățile locale, la aleșii locali, chiar și la biserică, aș vrea să fac un apel și la mediul privat și la antreprenori să susțină campania de vaccinare. Cei din HoReCa au fost de acord să ajute la vaccinarea tuturor angajaților din domeniu. Este nevoie de un efort comun și celor din sectorul privat le spun și le cer acest ajutor. Este nevoie de implicarea fiecăruia. Noi vom ajuta, avem dozele necesare, vom ajuta și cu centre de vaccinare, dar trebuie toată lumea să se implice și este nevoie de acest efort comun pentru a putea redeschide economie de la 1 iunie, a declarat premierul.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!