Citroen Ami, poate fi condusă fără carnet

0

Citroen intra și ea puternic în lumea mașinilor electrice. Firma a anunțat că noul model Ami este un autoturism de oraș și va putea fi condus și fără carnet de conducere.

Citroen Ami este foarte ieftină, costă doar 6.000 de euro și un lucru incredibil este că poate fi închiriată pentru doar 20 de euro pe lună. Programul de închiriere necesită o plată iniţială de 2.644 euro şi apoi un abonament lunar de 20 de euro.

Ami o mașină atât de mică şi atât de lentă încât nu necesită un permis de conducere pentru a fi condus pe străzile din Europa, fiind însă necesar permis de categoria B1 în România, pentru cei sub 18 ani.

Posibilitatea de a conduce maşina va fi diferită de la ţară la ţară. În Franţa, de exemplu, aceasta va putea fi condusă de la 14 ani, în timp ce majoritatea ţărilor din Europa obligă şoferii să aibă minimum 16 ani pentru astfel de vehicule.

Autovehiculul are o baterie de 5,5 kWh, o valoare mică în comparaţie cu ceea ce oferă maşinile electrice obişnuite. Ami are o autonomie de 70 de km de cu o singură încărcare şi poate fi realimentată de la o priză normală de 220V în numai trei ore.

Viteza maximă atinsă este de 45 km/h, asemeni unui moped. De aceea, Citroen Ami este o maşină exclusiv pentru oraş, aceasta fiind chiar interzisă pe anumite drumuri publice din cauza faptului că nu poate să meargă cu viteză foarte mare,cum ar fi pe autostradă unde poţi merge cu minimum 80 km/h.

Citroen Ami are dimensiuni reduse, fiind un mare avantaj deoarece poate fi parcată aproape oriunde există puţin spaţiu. De asemenea, Ami poate să ofere spaţiu pentru un şofer şi un pasager.

Citroen Ami poate fi comandată începând cu 30 martie în Franţa, însă maşina va fi disponibilă şi în Spania, Italia, Belgia, Portogalia şi Germania în următoarele câteva luni. 

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!