Cercetătorii au descoperit secretul tinereții… evitarea proștilor

0

Oamenii au fost preocupați încă din cele mai vechi timpuri de cum să trăiască mai mult. Cercetătorii din lumea întreagă au căutat diferite metode prin care să prelungească viața, iar unul dintre ei ar fi descoperit secretul minune… să te ferești de proști și nesimțiți.

David Sinclair, un biolog molecular de la Harvard, a anunțat că a reușit să inverseze procesul de îmbătrânire prin patru metode simple. Cercetătorul are 53 de ani și în urma respectării unor reguli simple datele ADN-ului său arată că ar fi mai tânăr cu 10 ani.

Acesta a mărturisit că nu este nevoie de nicio intervenție chirurgicală, în schimb trebuie folosite suplimente alimentare, mai puțin stres și chiar postul intermitent ajută organismul să îmbătrânească mai greu.

Patru pași pentru a îmbătrâni mai greu

Exercițiile fizice sunt esențialepentruun corp sănătos. Cercetătorul susține că practică aerobic de trei ori pe săptămână minim și se simte excelent.

Consumul de ceai verde, o dată sau de două ori pe zi, face minuni pentru corpul uman, existând tot felul de studii în acest sens. De asemenea, Sinclair a mărturisit că ia câteva suplimente care conțin resveratrol, un compus despre care se crede că ajută la încetinirea îmbătrânirii organelor din corpul uman.

Postul intermitent ajută, de asemenea, ca organismul să se relaxeze și să nu îmbătrânească. Nu în ultimul rând,  evitarea idioților și a nesimțiților ori de câte ori este posibil ajută la reducerea stresului și va ajuta la scăderea vârstei biologice.

Trebuie precizat că acești pași sunt mai mult niște sfaturi decât niște cercetări cu argumente solide.

Foto: Pexels.com

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!