Cercetătorii, aproape să creeze prima inimă robotizată

0

Oamenii de știință sunt pe cale să rezolve una dintre cele mai mari probleme, criza transplanturilor de organe. O echipă de olandezi este aproape să creeze prima inimă robotizată, obținută cu ajutorul celulelor stem și al biotehnologiei, anunță cei de la The Thelegraph.

Dorința cercetătorilor este să reușească să creeze această inimă în maxim un deceniu, însă au nevoie de bani și ar putea obține o finanțare de 30 de milioane de lire sterline din partea British Heart Foundation (BHF), care caută „noi abordări radicale” pentru a vindeca maladii cardiace grave.

În timp ce cercetătorii sunt la decenii distanță de obținerea unei inimi vii pornind de la celulele pacientului, organul hibrid propus de olandezi pare a fi o soluție viabilă în cazul insuficienței cardiace. Mușchii cardiaci artificiali robotizați imită inima umană, deci hibridul bate ca un cord real, a spus Kluin.

Inima hibrid wireless – fapt ce oferă bolnavului libertate de mișcare – este acoperită cu celulele pacientului, prevenindu-se astfel cheagurile de sânge, infecțiile și reacțiile adverse.

Sursa de energie ar fi instalată într-o jachetă și s-ar conecta la cord cu ajutorul uui circuit implantat sub piele.

Bolile de inimă sunt principala cauză a deceselor românilor. 60% dintre cei care-şi pierd viaţa, anual, suferă de boli cardio-vasculare. În plus, suntem printre ţările europene cu cea mai scăzută speranţă de viaţă. Cu toate acestea, ajungem la medic doar când simţim durere.

 

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!