Bogdan Aurescu: se negociază pentru spațiul Schengen

0

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a participat la conferinţa de presă organizată de Ambasada Suediei la Bucureşti cu prilejul preluării Preşedinţiei Consiliului UE. Cu această ocazie s-a discutat și problema spațiului comunitar și situația țării noastre.

Contăm pe susţinerea Preşedinţiei suedeze. Țara noastră se află în cea mai favorabilă poziţie de până acum. Nu o luăm de la zero, ci construim pe tot ce am obţinut până acum.

Există în acest moment în discuţie la nivel european, iar preşedinţia suedeză se concentrează, printre obiectivele pe care le are în programul său, pe această discuţie referitoare la tratarea migraţiei la nivel european în ansamblul şi este această discuţie despre adoptarea pactului privind migraţia şi azilul care este într-un proces de negociere şi discuţii la nivel european de câţiva ani. În ceea ce priveşte preocupările care au fost transmise de către Austria, aici e vorba de o serie de solicitări punctuale cum a fost de exemplu acel plan de acţiune privind tratarea migraţiei în Balcanii de Vest care nu sunt neapărat conexate cu această discuţie mai amplă la nivel european, a declarat Bogdan Aurescu, potrivit stiripesurse.ro.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!