Victor Ponta vrea ca alegerile parlamentare să fie odată cu alegerile locale

0

Victor Ponta a mărturisit că s-a întâlnit cu Ludovic Orban și a negociat susținerea noului guvern însă nu a ajuns însă nu au ajuns la un consens. Liderul ProRomânia susține că ar vrea ca alegerile parlamentare să fie odată cu alegerile locale.

Putem să știm din mai sau din iunie cine-i primar, cine-i președinte de consiliu, cine are majoritate în Parlament, cine-i prim-ministru, cine-i în opoziție și patru ani să mai facem și treabă, nu doar să stăm de campanii și de discuții. Alegerile anticipate la primăvară fac parte dintr-un proiect în care să cred, dar deocamdată nu există proiectul ăsta, dar proiectul se construiește. Avem, pe de o parte, niște condiții de la USR, care spun: să facem alegeri anticipate, acum, imediat. Știm că ceea ce spune USR nu e posibil. Nu se poate dizolva parlamentul în actualul mandat al dlui Iohannis, în ianuarie este vacanță parlamentară. La 1 februarie poți să declanșezi procedura prevăzută de Constituție, care ține 60 de zile, adică până la sfârșitul lui martie, și de la 1 aprilie poți să intri în cele 90 de zile legale pentru campanie electorală.

A fost o întâlnire formală, la care ne-am salutat și am arătat că putem să stăm la masă, dar nu se putea întâmpla nimic. Dl. Orban încă nu are lămurite lucrurile cu cele cinci partide de dreapta pe care le va coordona la guvernare. Nu mi-a prezentat o listă a Cabinetului, cum va arăta, era și dl. Cîțu acolo, l-am întrebat de buget, mi-a zis că o să vadă, o să se gândească, deci era total prematur să discutăm ceva foarte serios, a declarat Victor Ponta la Digi24.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!