Vasile Dîncu nu mai este ministrul Apărării

0

Vasile Dîncu și-a dat demisia din funcția de ministru al Apărării. Acesta a anunțat că a făcut acest gest fiindcă nu mai poate lucra cu președintele Klaus Iohannis. Decizia a fost anunțată printr-un mesaj pe Facebook.

În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale. Redau, mai jos, textul integral: Domnului Prim Ministru al Guvernului României Nicolae – Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție. Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române. Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României”, a scris fostul ministru al Apărării pe Facebook. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat și el că respectă decizia lui Vasile Dîncu și că îi mulțumește pentru activitatea de ministru. „Am avut deja o discuție cu premierul Ciucă și i-am solicitat să preia interimatul la MAPN, pentru că România are obligația să asigure stabilitate pe flancul estic al NATO”, a declarat Marcel Ciolacu. PSD a convocat pentru luni ședința Biroului de Conducere, care trebuie să desemneze un nou ministru pentru Apărare.

Pana la numirea unui nou ministru, Nicolae Ciucă va fi interimar.

Foto: stirileprotv.ro

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!