Vasile Ciurchea, șeful CNAS, își face imagine pe suferințele pacienților

0

Vasile Ciurchea, fost președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate în perioadele iunie 2014 – martie 2016 și februarie 2007 – ianuarie 2009, a fost pus în funcție la CNAS în iulie în locul lui Răzvan Vulcanescu. La vremea respectivă, s-a zvonit că numele lui Vasile Ciurchea a fost impus de Viorica Dăncilă ministrului Sănătății, Sorina Pintea.

Întrebarea care se pune, de ce PSD-ul l-a dorit pe Ciurchea în funcție, deși mai fusese de atâtea ori în fruntea CNAS-ului. Răspunsul îl puteți deduce singuri mai jos.

Direcția Națională Anticorupție îl anchetează pe Vasile Ciurchea într-un dosar de corupție ce vizează contractele privind sistemul informatic, în care prejudiciul se ridică la peste 16 milioane de euro.

Vasile Ciurchea este cercetat de DNA, alături de alte persoane care dețin sau au deținut funcții de conducere în cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Alături de acesta mai sunt cercetați Liliana Maria Mihai, director general al Casei, Valeriu Simion, vicepreședinte al CNAS la data faptelor, Leana Stoea, director general adjunct al CNAS la data faptelor, Mihai Bejat, director la Direcția Tehnologia Informației din cadrul CNAS la data faptelor, Ovidiu Munteanu, director la Direcția Juridic și Contencios din cadrul director la Direcția Juridic și Contencios din cadrul CNAS la data faptelor, Irinel Popescu, fost președinte al CNAS, Maria Mihaela Constantin, fost director general adjunct și Istvan Lucian Medveș, fost director la Direcția Tehnologia Informației.

Vasile Ciurchea a demisionat de la CNAS în 2016 după ce sistemul cardului de sănătate a dat rateuri și a fost reangajat în iulie 2019 tocmai ca să rezolve acest lucru.

Hai că viața este frumoasă!

Ca să vedeți ce fel de individ este va aducem la cunoștință următorul eveniment.

Luni 14 octombrie la ora 10:00 în fața CNAS-ului se va desfășura un miting al persoanelor, în special adulte, suferinde de Amiotrofie Spinala. Acești oameni sunt păcăliți de un an de zile ca li se dau bani pentru tratamentul de care au nevoie. Aflând de acest miting, Vasile Ciurchea a chemat la consultării asociațiile de pacienţi la ora 09:00, tot luni. Această întâlnire a mai avut loc în cursul anului acesta, unde s-au promis multe și nu s-a făcut nimic. Supărarea pacienților vine din faptul că se simt umiliți, ei trebuind să facă drum din provincie, iar Vasile Ciurchea își bate joc de protestul și nevoile lor.

Una dintre aceste persoane ne-a spus părerea despre miting, tratament și promisiunile primite de la conducători. Din păcate nu va fi prezentă la miting având o stare precară.

Acest tratament ne salvează viața. Sunt persoane care nu pot sa respire singure, să mănânce normal și sunt hrănite cu furtunul. Spinraza oprește progresul și ne reda funcțiile pierdute. Am senzația că își bat joc de noi. Faza cu nu sunt bani este o minciună ca să ne închidă gura, a declarat unul dintre pacienți.

Amiotrofie Spinala este o boală neurologica degenerativa iar majoritatea persoanelor sunt în cărucior cu rotile și multe sunt paralizate de la gât în jos. Orice zi care trece fără tratament își mai pierd din funcțiile organismului și așa puține.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!