Valeriu Gheorghiță face un apel la populație să se vaccineze

0

Pandemia de coronavirus este tot mai critică în România. Țara noastră se află în plin val 4, în care varianta Delta este dominantă, iar în ultimele zile a început să înregistreze peste 10.000 de infectați la fiecare 24 de ore. Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, Valeriu Gheorghiță, a afirmat că este inacceptabil să fie atât de multe persoane infectate în condițiile în care avem un vaccin.

Este momentul să conştientizăm realitatea cu care astăzi ne confruntăm. Am avut ieri peste 10.000 de cazuri confirmate, peste 200 de decese din cauza COVID-19. Cred că este o situaţie de neacceptat în momentul de faţă în condiţiile în care avem la dispoziţie soluţia prin care putem să reducem consecinţele negative ale acestei pandemii şi anume pierderea de vieţi omeneşti. Este cât se poate de evident rolul benefic al vaccinului împotriva COVID-19, vaccinarea reduce substanţial riscul de deces, reduce riscul de a face o formă gravă de boală, reduce riscul de transmitere chiar dacă acest risc nu este redus la maxim.

Se vorbeşte tot mai mult de faptul că trebuie să ne obişnuim să trăim cu acest virus. Aş putea să spun că în niciun caz nu trebuie să ne obişnuim să trăim în aceste condiţii de pandemie, zilnic, cu spitale asaltate de pacienţi bolnavi, de secţii de terapie intensivă pline şi de oameni care în fiecare zi îşi pierd viaţa din cauza acestei maladii. Trebuie să facem cu toţii un efort pentru a reuşi să controlăm această pandemie şi singura soluţie prin care noi putem să facem acest lucru este prin vaccinare, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!