USR, cerere expresă către Guvernul Orban

0

USR cere, prin vocea deputatului Claudiu Năsui, Guvernului Orban încetarea politicii economice bazate pe consum. Năsui a subliniat că această politică a aparținut guvernării PSD și a adus țara în pragul colapsului financiar.

Deficitul comercial s-a dublat din Iunie până în Octombrie: importurile sunt mai mari decât exporturile cu 14 miliarde de euro.

Deficitul nostru comercial a ajuns la 14 miliarde de euro, aproape dublu în comparație cu 7.7 miliarde de euro cât era în luna Iunie 2019. Doar pentru că am scăpat de guvernarea ticăloasă PSD asta nu înseamnă că am scăpat și de repercusiunile acesteia.

O economie bazată pe consum va avea tocmai astfel de efecte: producția paralizată de lipsa infrastructurii și a forței de muncă, iar consumul încurajat de stat artificial și pe datorie. E ca și cum ne-am luat pe datorie bunuri pe care nu ni le permitem, pe care apoi le achităm din împrumuturi pe care știm că nu avem din ce le plăti.Această politică este total nesustenabilă și trebuie să se oprească urgent. Stabilizarea cheltuielilor este prioritatea 0 în momentul de față, dacă visăm la un buget care să poată fi închis pe 2020. Statul nu se mai poate lăfăi pe banii noștri, în timp ce noi ducem greul acestei economii. Plătim prea mult pentru a fi atât campionii taxelor pe muncă, cât și a datoriei pe care o acumulăm per capital, a scris pe Facebook Claudiu Năsui.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!