Turda, primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electrică

0

Turda a devenit primul oraș din România cu transport în comun exclusiv electric. Primăria a cumpărat cu fonduri europene 20 de autobuze electrice. Acestea au costat 50,1 milioane de lei (10,6 milioane de euro).

Turda este primul oraș din România care dispune de transport în comun exclusiv electric după ce am introdus, luni, în circulație 20 de autobuze electrice cumpărate din fonduri europene, astfel că putem oferi cetățenilor servicii de transport civilizate și nepoluante. De asemenea, am înființat o nouă companie de transport public, Transport Urban Public (TUP) Turda care este subordonată direct Consiliului Local. Cele 20 de autobuze electrice care compun flota noii societăți au dotări moderne, cu camere de supraveghere video, sistem GPS, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilități, aer condiționat, Wi-fi și sistem de e-ticketing, a spus primarul orașului Turda, Cristian Matei.

Până acum transportul public în oraș era asigurată de un operator privat. Primăria a înființat acum o nouă societate de transport local, subordonată direct Consiliului Local.

Biletele și abonamentele pentru transportul în comun nu vor crește, iar traseele și orarul de circulație vor rămâne aceleași.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!