Sorin Grindeanu: Nu candidez pentru funcția de președinte al PSD

0

Fostul premier Sorin Grindeanu a acordat un interviu exclusiv pentru Digi24 și a vorbit despre lupta politică din interiorul PSD-ului. Președintele ANCOM consideră că fostul partid încă se află într-o situație dificilă.

Când Ciolacu și Stănescu au preluat partidul, PSD nu se afla într-o situație comodă, ba chiar într-o situație dificilă. Venea după rezultate de 22-23%. Mai mult, când lumea începea să vorbească de COVID, pe cei care au câștigat alegerile îi preocupau alegerile anticipate. Alegerile anticipate ar fi fost un dezastru pentru PSD.

Nu a mai fost cazul, dar situația PSD-ului în acea perioadă nu a fost una ușoară. Eu cred că cei doi au reușit cât de cât să redreseze corabia. Problema e următoarea, dacă vorbeam de anticipate și partidul se gândea atunci că ia 30%, în opoziție erau mulțumiți, situația s-a schimbat. PSD acum se așteaptă să câștige alegerile.

Ar trebui adaptată politica de la vârful PSD pe o nouă realitate, adică să fie conștienți că pot câștiga alegerile dacă au un proiect politic aproape de oameni, a declarat Sorin Grindeanu.

În ceea ce priveşte reîntoarcerea în PSD, Grindeanu a mărturisit că este tentat și va analiza bine situația.

Am spus că mă întorc în PSD doar pe un proiect serios de stânga. În primul rând trebuie să se facă o analiză de ce s-a ajuns în 2019 la acel scor, dar o analiză fără ură și fără răzbunare.

Forța PSD e dată nu de lideri, e dată de militanți, acea armată nevăzută. Cred că PSD s-a îndepărtat de acea armată nevăzută. Ar trebui să se reconecteze.

Nu candidez pentru funcția de președinte al PSD.

M-a onorat invitația lui Marcel Ciolacu și Paul Stănescu să fac parte din conducere și le mulțumesc public pentru asta, dar mie nu îmi trebuie funcții. Funcțiile sunt trecătoare și nu asta mă face să revin sau nu.

În acest moment eu nu pot să vă spun că mă întorc sau nu în partid. Ca să fac acest pas trebuie să văd lucruri serioase și eu sper să le văd, a adăugat Grindeanu.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!