San Marino, prima țară europeană cu 5G

0

Republica San Marino este primul stat european care beneficiază de rețeaua 5G.

Colaborarea dintre companiile Telecom Italia (TIM) și Nokia a făcut posibil acest lucru. Noul standard va fi disponibil pentru utilizatorii comerciali din anul 2020.

5G va reprezenta un factor favorabil pentru o serie de servicii capabile să revoluționeze viața cetățenilor și a întreprinderilor, creând medii în care totul va fi mai inteligent și mai conectat. Datorită acestei noi tehnologii, TIM își stabilește obiectivul ambițios de a ghida dezvoltarea tehnologică a țării, folosind parteneri calificați pentru a încep  implementarea unor servicii avansate de conectivitate în mediul Smart City (securitate publică, parcare, monitorizarea mediului), sănătate, turism și cultură și a unor aplicații în domenii precum mass-media, educație și realitate virtuală. Primă etapă a planului de rețea a proiectului, și anume benzile de frecvență de 3,5 GHz, a fost finalizată cu sprijinul Guvernului San Marino și are ca scop finalizarea acoperirii de 5G până la sfârșitul anului 2019, conform smartcitymagazine.ro.

Tehnologia 5G ar putea intra și pe piața din România în primele luni ale anului viitor. Companiile au început, deja, testele și viitorul sună bine.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!