România vrea Ucraina în NATO

0

Ucraina este tot mai aproape de intrarea în NATO. România, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia și Slovacia au susținut la unison intrarea ucrainenilor în Alianța Nord-Atlantică. Președintele Klaus Iohannis a anunțat oficial poziția României.

Împreună cu președinții Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Macedoniei de Nord, Muntenegrului, Poloniei și Slovaciei, reiterez sprijinul nostru pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Susținem ferm decizia summitului NATO din 2008 de la București privind aderarea viitoare a Ucrainei, a transmis președintele Klaus Iohannis într-un mesaj pe Twitter.

Șeful statului a declarat că anexarile teritoriale obținute de Rusia în Ucraina nu vor fi niciodată recunoscute.

Nu recunoaștem și nu vom recunoaște niciodată încercările Rusiei de a anexa teritorii ucrainene. Susținem ferm decizia summitului NATO din 2008 de la București privind viitoarea aderare a Ucrainei. Susținem Ucraina în fața invaziei Rusiei, cerem Rusiei să se retragă imediat din toate teritoriile ocupate și încurajăm toți aliații să crească substanțial ajutorul militar pentru Ucraina. Toți cei care comit crime de agresiune trebuie să ajungă în fața justiției, a afirmat Klaus Iohannis.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!