România vrea să achiziționeze sistemul antirachetă Iron Dome

0

Presa din Israel susține că România intenționează să achiziționeze sistemul antirachetă Iron Dome. Ministerul Apărării nu a comentat informația, însă Vasile Dâncu a recunoscut că țara noastră dorește să cumpere în viitor sisteme radar și drone din Israel.

Sistemul antirachetă Iron Dome este unul dintre cele mai performante din lume și a devenit cunoscut la nivel mondial după ce a interceptat 90% dintre cele 1.000 de rachete trase în Fâșia Gaza de gruparea Hamas.

Procesul de interceptare a rachetelor sau obuzelor de către Iron Dome este cvasi-automatizat: în momentul când un astfel de proiectil apare pe radarele Iron Dome, unitatea de comandă a bateriei analizează traiectoria proiectilului și „decide” dacă ținta „merită” să fie interceptată sau nu. Fiecare sistem de lansare include 20 de interceptori Tamir, care au o rază de acțiune 40 de kilometri. În cazul în care racheta Tamir nu zboară drept și trebuie să „manevreze” în jurul țintei, această rază se scurtează. Costul unui interceptor variază între 20.000 și 100.000 de dolari, potrivit digi24.ro.
Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!