România vrea ca Moldova să devină membru al Uniunii Europene

0

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că România vrea ca Moldova să devină membru UE, însă la nivelul Uniunii Europene trebuie să se clarifice acest subiect odată pentru totdeauna.

Este clar că trebuie lucrat intens de către ambele părți. Republica Moldova trebuie să pună în aplicare reformele, instituțiile statului trebuie să funcționeze în așa fel încât să corespundă cu așteptările europene, să fie respectate toate valorile europene.

Este nevoie în multe domenii în Republica Moldova – când vorbim despre economie să se creeze prima dată condițiile de concurență echitabilă, corectă și o independență a producătorilor și regulatorilor. Sunt foarte multe chestiuni care trebuie rezolvate de Moldova în Moldova.

În același timp, în cadrul Uniunii trebuie să existe o claritate strategică, vrem sau nu vrem ca Moldova să devină stat membru. România își dorește acest lucru, am spus-o de nenumărate ori și putem să-i ajutăm să-și depășească, să-și pună în practică reformele, să-și îmbunătățească performanța economică. Și vom face toate aceste lucruri, a declarat Klaus Iohannis.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!