România va primi 1.290.000 de doze de vaccin anti-Covid-19

0

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunțat că România va avea aproximativ 1.290.000 de doze de vaccin anti-Covid-19 într-o prima tranşă. Primele persoane care vor beneficia de aceste doze vor fi categoriile vulnerabile şi cele profesionale, respectiv cele medicale şi cadrele didactice.

Am solicitat Comisiei Europene pentru jumătate din populaţie României aproximativ şi am mers până la 10.700.000 de cetăţeni care ar trebui să facă acest vaccin. La nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contracte, sunt discuţii cu mai multe firme, s-au încheiat contracte cu mai multe firme. României din prima tranşă de 30 de milioane de doze, îi revine 4%, în jur de 1.290.000 de doze, a afirmat Nelu Tătaru.

Un sondaj realizat de Ipsos pentru Forumul Economic Mondial a arătat că  trei sferturi din populația planetei ar fi dispusă să se vaccineze împotriva coronavirusului dacă pe piață ar fi disponibil un astfel de leac. Institutul a chestionat aproape 20.000 de persoane din 27 de ţări.

Cetățenii chinezi au fost pro-vaccinare în proporție de 97% dintre cei chestionați. La polul opus, ruşii au manifestat cel mai mic interes, doar 54% spunând că ar fi interesați de un vaccin împotriva coronavirusului.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!