România, tot mai aproape de intrarea în Schengen

0

România este tot mai aproape de intrarea în spațiul Schengen. Țara noastră urmează să fie verificată în perioada următoare de experții UE dacă îndeplinește toate condițiile pentru aderare. Klaus Iohannis a mărturisit că lucrurile evoluează bine în acest sens.

Există această posibilitate dar garanția nu există încă. Pe de altă parte, e bine să se știe, cu toții ne implicăm pentru a reuși acest lucru, și eu, și Guvernul și Parlamentul, majoritatea europarlamentarilor, Ministerul de Interne lucrează foarte intens la aceste chestiuni.

Sunt șanse, fiindcă nevoia de unitate în Europa a devenit și mai clară cu ocazia războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei. Această unitate se poate consolida dacă România, Bulgaria și Croația vor deveni parte din Spațiul Schengen după atâția ani de așteptare. Cred că toți liderii și-au dat seama că acest pas nu poate decât să îmbunătățească unitatea Uniunii și soliditatea noastră în abordare.

În momentul acesta suntem în faza în care se pregătește o vizită a experților în România, care vor să vadă încă o dată, după 11 ani, dacă ceea ce s-a realizat atunci s-a consolidat, dacă în continuare suntem pe poziția solidă pe care noi știm că o avem. După aceea vor fi și discuțiile politice și discuția finală, care nu se va purta în Consiliu, ci în Consiliul UE, în formatul JAI (Justiție și Afaceri Interne). Acolo se ia de fapt decizia.

Nu toate punctele sunt încă lămurite, dar cred că de data aceasta avem șanse mai bune decât în altă conjunctură, a declarat Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro.

Potrivit datelor oficiale, în data de 8 decembrie se va desfășura ședința Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) al UE, unde se va decide dacă țara noastră va intra în spațiul Schengen.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. AcceptăCitește mai multe aici!