România face încă un împrumut la Banca Mondială

0

România urmează să semneze un acord cu Banca Mondială pentru un împrumut care va fi investit în servicii medicale de familie. Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici a precizat, miercuri, că fondurile negociate vor fi aprobate în luna iulie.

Urmează să semnăm un acord cu Banca Mondială la care lucrăm de câteva luni de zile a fost negociat. În iulie se aprobă de către boardul Băncii Mondiale undeva să facem către un miliard de euro. Asta este dorinţa adresată în special diversificarea serviciilor care pot fi oferite la nivelul medicinei de familie, extinderea pachetului de servicii medicale oferite asistenţei primare medicale categoriilor de populaţie neasigurată, scheme de ajutor de stat pentru medicii de familie.

Acesta va fi conceptul – o schemă de ajutor de stat prin care cei 11.000 de medici de familie să îşi poată finanţa nevoile sau dorinţele de a desfăşura o anumită activitate. (…) Pentru acele activităţi nu numai adeverinţe şi consult sumar să fie activităţi care să poată fi prestate de către medicii de familie, decontate de către casă şi pentru ca ele să poată fi prestate. Atunci această schemă ajutor de stat ajută medicul de familie pentru a lua o finanţare, a spus ministrul, conform Mediafax.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!