Radu Ioanid noul ambasador al României în Israel

0

Klaus Iohannis a numit ambasador în Israel, după o perioadă de 3 ani, în care s-a contrat cu PSD. Radu Ioanid este noul ambasador al României în Statul Israel, cu reşedinţa la Tel Aviv.

Radu Ioanid a primit, pe 19 februarie, aviz favorabil din partea Comisiilor parlamentare reunite de politică externă.

România nu a mai avut ambasador la Tel Aviv din 2017, ultimul ambasador al României în Israel fiind Andreea Păstîrnac. De la începutul lui 2017, Guvernele PSD au încercat să promoveze un nou ambasador al României în Israel, dar ultimul cuvânt în acest domeniu îl are mereu Președintele, potrivit Constituției.

Ba mai mult, premierul PSD de la acea vreme Viorica Dăncilă a încercat să mute ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Fostul prim-ministru a mărturisit într-o emisiune la Digi24 cum a luat aceea decizie.

Am spus că asta este părerea mea şi mi-am menţinut-o. Am făcut un memorandum în guvern în care am citit părerea tuturor instituţiilor, astfel încât să pot să trimit la preşedinte.

Decizia o lua preşedintele. Aceasta este părerea mea, iar eu în calitate de prim-ministru am crezut şi cred că trebuie să fim alături de partenerul strategic care ne asigură securitatea. În momentul în care preşedintele Statelor Unite a anunţat despre mutarea ambasadei am considerat că noi, cei care ştim cât de important este partenerul strategic pentru ţară, să facem această decizie.

Avem şi noi informaţiile şi ne uităm şi noi la televizor chiar dacă suntem prim-miniştri.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!