PSD nu este de acord cu certificatul verde Covid-19 în România

0

Partidul Social Democrat nu este de acord cu introducerea certificatului verde Covid-19. Senatorul Ștefan Radu Oprea de la PSD consideră că sunt încălcate drepturile și libertățile cetățenești prin această măsură.

Aici e vorba de o chestiune  care trebuie reglementată prin lege. Nu se pot impune restricții așa, decât prin lege, asta a spus CCR. Poate mâine îi vine lui Cîțu să spună că nu mai e voie în Vamă, a declarat senatorul Ștefan Radu Oprea.

Cu această regulă nu este de acord nici Alexandru Rafila, certificatul verde Covid-19 fiind văzut ca o măsură care discriminează.

Sunt câteva lucruri care nu sunt în regulă. Regulile statelor UE nu sunt respectate, nu e nicio precizare privind copiii cu vârstă mai mică de 12 ani pentru că nici din punct de vedere practic nu e posibilă testarea a milioane de copii. Să faci o astfel de discriminare, mai ales că există o recomadare clară în ceea ce privește transportul copiilor, dacă vin din zone galbene sau roșii cu părinții, ei nu trebuie testați. Aceste scăpări trebuie corectate de CNSU, mai ales că e posibil ca ei să nu poată merge nici la școală. Dacă vrem să răspundem unor cerințe de sănătate publică, e nevoie ca aceste teste să aibă o calitate certă, să fie incluse pe lista aprobată de UE.

Chestiunile legate de utilizarea acestor certificate în anumite locuri trebuie să țină cont de reglementările legate de vaccinare, a spus Alexandru Rafila.

Foto: Digi24.ro

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!