PSD consideră că după PNRR Oltenia va fi cea mai săracă zonă din țară

0

Partidul Social Democrat acuză Guvernul României de lipsă de viziune și consideră că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu este echitabil și va face ca regiunea Olteniei să fie izolată de restul țării.

Potrivit PSD, cele cinci județe din regiunea Olteniei vor avea investiții infime față de restul țării. Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a lansat un atac dur asupra Executivului Florin Cîțu.

Drumul expres Craiova-Lugoj nu există pe această listă! Mai mult decât atât, această legătură rutieră nu a fost prinsă nici la elaborarea proiectelor finanţate prin Programul Operaţional de Transport. În acest fel, bugetarea studiului de fezabilitate pentru drumul Craiova-Lugoj va rămâne la stadiul de simplu document, fără nicio finalitate. Acesta este motivul pentru care, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, alături de preşedinţii consiliilor judeţene din Vâlcea, Olt, Gorj şi Mehedinţi, fac un apel către factorii de decizie să prindă elaborarea proiectului tehnic şi execuţia drumului expres Craiova-Lugoj în proiectul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă sau cel al Programului Operaţional de Transport, a scris, într-o postare pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

Cosmin Vasile a susținut că a înaintat o scrisoare, semnată de toţi preşedinţii consiliilor judeţene din Oltenia, către Camera Deputaţilor, Guvern, Ministerul Transportului şi Infrastructurii şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în care să atragi atenția asupra lipsei infrastructurii din zonă.

Dezvoltarea economică şi socială a celor cinci judeţene va avea de suferit dacă sud-vestul României nu o să fie legat de vestul ţării şi de întreaga Europă, prin infrastructură de transport. Acest avertisment ar putea deveni realitate în mai puţin de un an, termenul până la care traseul autostrăzii Budapesta-Belgrad-Sofia va fi finalizat. Mai mult, artera rutieră care leagă Timişoara de vama Moraviţa a fost prinsă în proiectul Programului Operaţional de Transport. Odată cu finalizarea acestor două tronsoane de drum, podul Calafat-Vidin nu va mai reprezenta o alternativă pentru tranzitul dinspre Europa către ţările aflate la sud de Dunăre şi îşi va pierde importanţa. Prin scrisoarea celor cinci preşedinţi de consilii judeţene solicităm imperios prioritizarea drumului rapid Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeş-Lugoj şi finanţarea acestuia prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sau prin Programul Operaţional de Transport, îşi încheie mesajul Cosmin Vasile.Foto:

Foto: smartcraiova.ro

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!