Protestul minerilor de la Paroșeni și Uricani s-a încheiat

0

Premierul Ludovic Orban a reușit să ajungă la un consens cu minerii din Paroșeni și Uricani și să îi scoată din subteran. Cei aproximativ 100 de mineri au primit asigurări că va fi adoptată o ordonanță de guvern care să prevadă acordarea veniturilor în completare.

Luând în considerare discuția telefonică avută cu domnul prim-ministru Ludovic Orban și apreciind asigurările date de reprezentantul Executivului, potrivit cărora în ședința de Guvern de săptămâna viitoare OUG va fi adoptată, și după consultările cu minerii aflați în acțiune de protest, Sindicatul Huila a fost mandatat să anunțe suspendarea protestului, până la următoarea ședință de Guvern. Am discutat cu ambele mine. Nu cred că își permite Guvernul Orban să nu rezolve ce a promis. Refuz să cred. Am vorbit telefonic miercuri, direct cu premierul, apoi am avut întâlnire la București, cu domnul ministru, la sediul Ministerului Energiei. Prim-ministrul chiar așa mi-a spus, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Domokos Laszlo, preşedintele Sindicatului „Huila”.

Minerii erau nemulțumiți de faptul că nu vor primi venituri în completare după închiderea minelor, aşa cum au primit cei disponibilizaţi anii trecuţi.

Citește

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!